En kvinne med langt blondt hår har bind for øynene med en hvit klut og løfter hendene. Teksten «Henrik Ibsen Vildanden» står nederst.

Vildanden

269

Er sannheten alltid verdt prisen?

På et mørkeloft kan det skjule seg familiehemmeligheter. Et mørke av gamle synder og hemmeligheter som alle mennesker bærer med seg, men fortrenger for å overleve. Hos familien Ekdal finnes det også en skadeskutt villand med brukket vinge.

Drama

Teaterkjelleren

13. januar 2025

Ca 3 timer (inkl. pause)

Annen info

En kvinne med langt blondt hår har bind for øynene med en hvit klut og løfter hendene. Teksten «Henrik Ibsen Vildanden» står nederst.

Om forestillingen

Handlingen i «Vildanden» sentrerer seg rundt familien Ekdal. En familie som lever i en tilværelse preget av illusjoner og hemmeligheter. Datteren i huset, Hedvig, blir gradvis blind, men samtidig ser hun tydeligere enn noen andre de voksnes svik.

Når familievennen Gregers Werle vender tilbake til hjemstedet, får han et brennende ønske om å avsløre sannheten. En sannhet som kan sette hele familien i fare.

«Vildanden» er et drama om hvordan idealistisk jakt på sannhet og avsløringer kan ødelegge en familie ved at hemmeligheter som holdt dem sammen, blir revet opp.

+ Les mer

Forestillingen hadde urpremiere på Den Nationale Scene i 1885, og 140 år senere settes den opp på nytt med Alan Lucien Øyen som regissør. Han er dobbelt aktuell på DNS i vårsesongen 2025, og har også regi på «Antigone» på Bergen Kjøtt.

Øyens «Vildanden» har i likhet med Ibsens drama fått prøvd vingene sine i den store verden. Forestillingen hadde premiere på The Coronet Theatre i London, og er et samarbeid mellom The Coronet Theatre, Det norske Ibsenkompaniet og Den Nationale Scene.

Av: Henrik Ibsen
Regi: Alan Lucien Øyen

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Medvirkende

+ Se alle medvirkende

Regi, scenografi og lyddesignen: Alan Lucien Øyen. Lysdesign: Martin Flack. Kostymedesign: Silje Teland Pedersen. Produsent: Grethe Henden. Inspisient: Sandra Tyrhaug.

Med støtte fra The Norwegian Embassy og Det Norske Teatret. Takk til Riksteatret.