Reklameplakat med tre skuespillere mot et gult og svart bakteppe med tittelen «våre barn» over en grafikk av et atomsymbol og en strandhorisont.

Våre barn

50

01.02.2019

Om forestillingen

Av: Lucy Kirkwood
Regi: Marie Blokhus
Sjanger: Drama
Varighet: Ca 1 time og 50 min uten pause
Colombine Teaterforlag 

Verden er i ferd med å gå av hengslene. Atomkraftverket er nesten ødelagt etter sist jordskjelv. Vi møter et ektepar, to pensjonerte kjernefysikere, som får uventet besøk på sitt landlige tilfluktsted. Plutselig blir de stilt overfor et vidtfavnende moralsk dilemma. Hvor mye vil vi gi avkall på for å bedre framtidsutsiktene til de som kommer etter oss?

I dette intense dramaet møter vi den drevne skuespillertrioen Marianne Nielsen, Jon Ketil Johnsen og Iren Reppen.

Les mer

Med et stort alvor og skarp humor fortelles historien om hva som skjer den ettermiddagen de pensjonerte kjernefysikerne får besøk av sin felles kollega som de ikke har sett på nesten 40 år. Ekteparet bor nå i et lite hus like ved den evakuerte sonen rundt det lokale atomkraftverket.  Robin vil ikke slippe taket i det gamle livet deres, mens Hazel fordyper seg i yoga og er opptatt av kampen mot alderdom og forfall.

Når det en kveld banker på døren tvinges de to likevel til å gjøre opp status.  Det er noe hemmelighetsfullt og litt truende ved den overraskende gjesten. Er det fortiden eller ansvaret for fremtiden hun vil konfrontere dem med?

Norgespremiere på Lille Scene 5. januar.

terning-5

Morsomt og urovekkende på samme tid.

Bergens Tidende

En skildring av en enkelt terning som viser fem prikker arrangert i et x-mønster.

«Våre barn» reiser eksistensielle spørsmål, både for kloden og menneskene. Det hele er vevd inn i et eksplosivt trekantdrama.

Bergensavisen

like-sort
Våre barn er djupt alvorleg og hysterisk morosamt.

Dag og Tid

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Bilder

Medvirkende

Regissør: Marie Blokhus | Lysdesigner: Hans Jaran Skogen

Opplev mer

Moderne drama med mørk humor

Skuespiller Marie Blokhus regidebuterer med norgespremiere på det nyskrevne dramaet «Våre barn». – Da jeg leste manuset syntes jeg det var så bra, så spennende og morsomt at jeg følte at dette må jeg bare gjøre.

Skuespillerne om «Våre barn»

Trekløveret i «Våre Barn» synes det har vært en fryd å jobbe med det spennende og nyet stoffet. «Hvis du har litt barnslighet i deg, så er dette noe for deg», tror Iren Reppen, som koser seg med kollegaene Marianne Nielsen og Jon Ketil Johnsen på scenen.

Skuespillerfoajéen: Iren Reppen

Da Iren debuterte som Julie i «Romeo og Julie» buet folk i salen. Mange år senere møtte hun en av ...