Salgsfremmende materiale for 'trippel rossini': en rød og blå teaterplakat med en collage av utøvere i ulike positurer, presentert i samarbeid med Bergen nasjonale opera.

Trippel Rossini

116

06.12.2023

Gjør deg klar for en aften med den store operakomponisten Rossini!

Morgendagens operastjerner fremfører høydepunkter fra to av hans mest populære operaer.

Opera

Store Scene

4. – 5. desember

Salgsfremmende materiale for 'trippel rossini': en rød og blå teaterplakat med en collage av utøvere i ulike positurer, presentert i samarbeid med Bergen nasjonale opera.

Om forestillingen

En av operaverdens store mestere, Gioachino Rossini, skapte alle sine operaer i ung alder. Hva er vel da bedre enn at nettopp morgendagens operastjerner fremfører hans vakre og morsomme musikk?

Og morgendagens operastjerner – de kommer fra Bergen Nasjonale Operas sommerakademi, Opera ved fjorden. I 2022 fremførte de unge akademitalentene høydepunkter fra Mozarts mest kjente operaer på Store Scene (DNS), og nå gjentas denne suksessen – med Rossini.

MORSOM OG LEKENT
Han blir kalt for smilet eller latterens komponist, noe som er karakteristisk for begge operaene det skal fremføres utdrag fra under Trippel Rossini: Barberen i Sevilla og Askepott er begge komedier, og kjent for sine lyrisk vakre, morsomme og lekne melodier. I tillegg til de to mest kjente operaene, vil denne kvelden dessuten inkludere noen av komponistens mest humoristiske sanger, slik som den herlige katteduetten, her fremført av Kiri Te Kanawa og Norma Burrows

+ Les mer

FABELAKTIG FORMIDLER
Årets sangere er sopran Sofia Nesje Enger, mezzo Wilma Kvamme, baryton Simon Thorbjørnsen, bass Zhengji Han og tenortalentet fra Askøy, Ian Marcus Bjørsvik, som i fjor fikk GC Rieberfondenes stipend.

I år som i fjor vil den fremragende, tørrvittige pianisten Frode Skag Storheim binde kvelden sammen med akkompagnement og anekdoter fra Rossinis liv og virke. Alle som har opplevd Frode Skag Storheim, kan skrive under på hans begavelse som en fabelaktig formidler – både musikalsk og verbalt.

GLADE DAGER
Rossini opplevde en utrolig suksess allerede tidlig i sin samtid. Som 18-åring fikk han sin første opera oppført. I løpet av de neste 10-15 årene var han utrolig produktiv, og endte opp med å skrive musikken til totalt 39 operaer. Den siste halvdelen av sitt liv valgte Rossini å leve glade dager med mye mat og drikke, og skrev kun lett musikk når det passet han.

Med oss er også Edvard Grieg Ungdomskor, som setter spiss på operafinalene.

Operakonserten presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene.

Regi: Ann-Terese Aasen og Nicolai Riise

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Fra forestillingen

Medvirkende