Terje Vigen

245

07.02.2024

En fortelling om et menneskes kamp mot overmakten

Mange har et forhold til diktet «Terje Vigen», og kan sitere de første linjene. Men få kan fremføre det som Helge Jordal! 5. og 6. februar har du muligheten til å oppleve Jordal gi seg i kast med Henrik Ibsen sitt populære epos i 43 vers på Store Scene.

Store Scene

5. og 6. februar

1 time (ingen pause)

Om forestillingen

Sjømannen Terje Vigen gifter seg og får datteren Anna. Men i 1809 trekkes landet inn i en krig mot England, og en kornblokade gjør at det bryter ut hungersnød. Terje Vigen må ro over havet til Danmark for å få tak i tønner med bygg til sin sultende familie. På veien hjem blir Terje Vigen arrestert av en engelsk korvett. De senker båten hans og kornet går tapt. Britene holder ham fanget i fem år. Når han endelig settes fri og kommer hjem, er både konen og datteren døde. Terje Vigen begynner å jobbe som los langs kysten, men bærer samtidig på et sterkt nag mot dem som hindret ham i å redde familien.

«Terje Vigen» er en fortelling om et menneskes kamp mot overmakten, om mot og hevn, tilgivelse og forsoning. Diktet er inspirert av sjøfolk på Sørlandskysten, som i årene 1809-1814 rodde eller seilte over Skagerak til Jylland for å hente mat til sine familier.

+ Les mer

Helge Jordal gir her liv til karakteren Terje Vigen, en mann som står overfor utfordringer og prøvelser i en tid preget av krig og nød. Ivar Bøksle har tonesatt det kjente verket, som underbygger Ibsens tekst. Med seg på scenen har Jordal et orkester med fem musikere.

Musikere: Jostein Stalheim (trekkspill), Ivar Kolve (perkusjon) Mads Eriksen (gitar), Per Elias Drabløs (bass) og Mari Bølgen Halvorsen (fioin).

Forestillingen er et gjestespill og er spilt på en rekke festivaler. Sist i på Verdens Ende under Vestfoldfestspillene.

Kjøp billetter

Denne forestillingen er ikke inkludert i Årskort 2024.

+ Se flere datoer