Superkid

205

23.09.2022

Om forestillingen

Regi: Josette Bushell-Mingo
Sjanger: Drama
Varighet: Ca 70 min + samtale på scenekanten
Anbefalt fra 14 år

Året er 1999, Nelson Mandela går av som president, euroen blir introdusert for verden, Judy Dench vinner Oscar for filmen Shakespeare in Love, og Britney Spears er nummer 1 på billboardlista med «Hit me baby one more time». Og i Tromsø sitter en tenåringsgutt på rommet sitt og drømmer seg bort til et helt annet sted. Hvordan er det å være 14 år og bære på en hemmelighet? Og hvordan skal du klare å ta vare på lillebroren din når ingen tar vare på deg?

Les mer

«Superkid» er en oppvekstskildring basert på skuespiller Kingsford Siayors egen historie. Manuset er utviklet av Siayor selv, i samarbeid med regissør Josette Bushell-Mingo og medregissør Cici Henriksen.  Forestillingen er et spark til et system som ikke funker. Men også en hyllest til de som stiller opp, når alle andre ser en annen vei.

«Superkid» har gjort sterkt inntrykk på publikum og presse, og mottok tre Hedda-nominasjoner; beste scenetekst, beste mannlige hovedrolle og beste ungdomsforestilling.

Forestillingen er et spark til et system som ikke funker. Men også en hyllest til de som stiller opp, når alle andre ser en annen vei.

Kingsford Siayor har vært ansatt som skuespiller på Trøndelag teater og Nationaltheatret, og er kjent fra flere tv-serier, som «Hjem til jul», «Twin», «Blodtur og den islandske «Innesperret», samt filmene «Kadaver» og «Svidd neger».

Les mer om Siayor og «Superkid» på nrk.no
Hør Siayor fortelle om arbeidet med Superkid i P2

Forestillingen er produsert av SPKRBOX i samarbeid med National Black Theatre of Sweden og Nationaltheatret. SPKRBOX står bak suksesser som Blokk til blokk, Linje 5 og SPKRBOX-festivalen, en festival for urban scenekunst. Forestillingen mottok Heddaprisen 2022 for beste forestilling for ungdom.

Superkid er støttet av Norsk Kulturråd, Oslo kommune, Fond for utøvende kunstnere og Fritt Ord.

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Bilder

Medvirkende

Se alle medvirkende

Av: Kingsford Siayor I Regi: Josette Bushell-Mingo I Medregi: Cici Henriksen I Dramaturg og bearbeidelse: Kristofer Grønskag I Lysdesign og scenografi: Eirik Brenne Torsethaugen I Komponist: Peter Baden I Produsent og inspisient: Anja Kjærnli I Med: Kingsford Siayor

Gavekort

Gi teatermagi i gave! Du bestemmer selv beløpet du vil gi.

Nyhetsbrev

Få rykende fersk informasjon og de beste tilbudene først.

Teatertjommi

For deg mellom 18 og 30 år. Forestillinger til 50 % rabatt, og mer!