search

Sprengt

139

Brutalt og ømt om menneskenes råskap

Hvorfor fornedrer, utnytter og plyndrer vi hverandre når alt vi søker er kjærlighet? «Sprengt» griper fatt i deg med en voldsom kraft. Rått og uretusjert skildres vår indre slagmark og krigene som utspiller seg på alle plan, hver dag. Duoen Kjersti Horn og Sven Haraldsson har i mange år planlagt denne iscenesettelsen av Sarah Kanes kontroversielle stykke.

Om forestillingen

Regi: Kjersti Horn
Sted: Teaterkjelleren
Aldersgrense: 16 år

Et hotellrom og to sjeler som lengter etter kjærlighet. En syk eldre mann og en ung ensom kvinne. En gang hadde de et kort forhold, men nå er det lang tid siden sist. Og det som kanskje skulle vært et kjærlighetsmøte, utvikler seg til en destruktiv og livstruende kamp.

«Sprengt» vekker sterke reaksjoner. Det viser verden, mennesket og teatret i oppløsning. Kanes kunstneriske prosjekt har vært omdiskutert, men hennes evne til å speile verden i intense og mørke kammerspill har gjort henne til en sentral stemme i samtidsdramatikken. «In-yer-face»-teater brukes som en beskrivelse av tekstene hennes. Kane skygger ikke banen for sterke virkemidler eller uhyrlige scener. Men samtidig skildrer hun menneskets lengsler og behov for nærhet med en slik ømhet, at man finner spor av godhet selv i de grusomste virkeligheter.

Kane ville at teaterforestillinger skulle være som en fotballkamp eller en konsert – oppslukende og sprekkfulle av vill energi. Når regissør Kjersti Horn og scenograf Sven Haraldsson iscenesetter «Sprengt» har de ivaretatt både brutaliteten og kjærligheten i Kanes tekst. 

Les mer

Sarah Kane skrev også dramaene «Phaedra’s Love», 1996 ( Fedras Kjærleik), «Cleansed», 1998 (Renset), «Crave», 1998 (MÅ) og «4.48 Psychosis», 2000 (Psykose 4.48). Hun tok sitt eget liv i 1999, og ble 28 år gammel.

Premiere 29. mai i Teaterkjelleren

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Medvirkende

Av: Sarah Kane | Regi: Kjersti Horn | Scenografi – og kostymedesign: Sven Haraldsson | Lyddesign: Erik Hedin | Lysdesign: Anne Elisabeth Bergendahl | Videoregi og kameraføring: Mads Sjøgård Pettersen |
Dramaturg | Idun Vik

Med: Stine Robin Eskildsen, Kim Kalsås og Oscar Jean

Kostyme: Gjertrud Solttun

Opplev mer

Skuespillefoajéen: Kjersti Horn om teater som refleksjonsrom

Bli kjent med regissøren Kjersti Horn i podcasten Skuespillerfoajeen.

Teater i krisetid

Sarah Kane er for meg trøst, og håp. Jeg tror vi kan trenge hennes brutalitet og lys for å finne veien tilbake, til en ny hverdag, og en ny verdensordning, sammen.

Tettere på