search

Slik var det

Slik var det

122

23.11.2020

En dans på livets grensepost

Det er sagt om Jon Fosse at han har bena plantet på jorden mens han holder Gud i hånden når han skriver. Etter ti års pause fra teatret, skriver Fosse dramatikk igjen. Nå kan vi invitere til urpremiere på monologen om en eldre mann som ser tilbake på livet og skuer inn i en uviss fremtid.

Om forestillingen

Av: Jon Fosse
Regi: Annika Silkeberg
Sjanger: Monolog
Varighet: Ca 1 time og 15 minutt

Hvem er vi når vi nærmer oss endestoppet, når arbeidslivet er over, når vi mister krefter og det vi gledet oss over er skrelt bort? Hva gjør vi med dagene som kommer og går? Hva venter oss?

Med sin helt spesielle nerve og stil fanger Jon Fosse både det hverdagslige og det universelle. Med lett hånd borer han dypt i store tema som håp, liv og død. Alderdommen skildres klart og direkte, og nye tankerom åpnes opp mellom linjene.

Jon Fosse er den mest spilte norske dramatikeren etter Henrik Ibsen – over 1000 oppsetninger verden over på mer enn 50 språk. Fosse debuterte som dramatiker på DNS i 1994 med «Og aldri skal vi skiljast», og året etter var det urpremiere på «Namnet». Blant de medvirkende var Gerald Pettersen, som vi i den nye monologen møter som den eldre mannen. Pettersen har hatt en rekke store teaterroller og har også medvirket i film og tv. I år har han 40 års jubileum som skuespiller.

«Slik var det» iscenesettes av Annika Silkeberg og hennes kunstneriske team som også sto bak «De urolige» tidligere i høst. Silkeberg har i mange år vært regissør i Sverige, og iscenesatte bl.a. Fosses «Døden i Theben» på Dramaten/Elverket, mens Stefan Larsson var sjef der i 2009.

Les mer

Da Jon Fosse debuterte som dramatiker hadde han tidligere gitt ut fire romaner. På få år skrev han så flere teatertekster, og i 1999 ble stykket hans «Nokon kjem til å komme» satt opp i Paris. Med dét fikk Fosse sitt store internasjonale gjennombrudd. Fosses «dramatiske raptus» varte i nesten 20 år. Etter det fordypet han seg heller i prosa og i romanverkene Trilogien og Septologien, men i fjor høst kunne Fosse fortelle at han holdt på med teatermanus igjen. «Eg fekk rett og slett lyst til å skriva for teater igjen, det pressa vel på», forklarer han i en e-post til oss.

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Medvirkende

Regi: Annika Silkeberg  | Scenografi, lys- og kostymedesign: Jenny André  | Lyd- og videodesign: Fredrik Arsæus Nauckhoff   | Inspisient: Bastiaan van der Pas  | Sufflør: Nina Kopperdal

Tettere på