Intimt øyeblikk mellom et par med panner som berører, formidler en følelse av nærhet.

Scener fra et ekteskap

Scener fra et ekteskap

124

31.01.2021

Er livslang kjærlighet en løgn?

Sjelden har samlivsbruddets runddans av løsrivelse og tiltrekning, ømhet og avsky blitt skildret med en slik intensitet og varme som i Ingmar Bergmans humoristiske skilsmissedrama.

Om forestillingen

Regi: Mikael Berg
Sjanger: Humoristisk drama
Varighet: 2 timer og 15 min inkl pause

Smilende står de to foran kamera. Journalisten fra kvinnemagasinet er imponert over det velfungerende ekteskapet til Marianne og Johan. Det er de i grunnen selv også. De har to fine døtre, to gode jobber, søndagsmiddag med svigerforeldre og et trygt og stabilt parforhold. Riktignok har sexlivet dabbet litt av, men det er vel som forventet etter ti år i ektesengen?

Det slår ned som en bombe når Johan en kveld forteller at han er forelsket i en annen.

Med besk humor og drivende puls følger vi ekteskapets oppløsning. Gjennom ti år tas vi med i ulike kapitler av deres turbulente kjærlighetshistorie etter bruddet. Det er klokt, hjerteskjærende og ikke minst komisk.

Bergman laget først «Scener fra et ekteskap» som tv-serie. Skilsmissedramaet ble en heftig snakkis da det utspilte seg på skjermen med Liv Ullmann og Erland Josephson i hovedrollene i 1973. Serien utløste en telefonstorm til familievernkontorer. Opphavsmannen selv, Ingmar Bergman, ble også nedringt og måtte skaffe seg hemmelig nummer. Alle ville diskutere sine egne parforhold.

terning-5

Filip og Bugge Kambestad bærer stykket alene og gjør de drøye to timene til en følelsesmessig berg og dalbane.

Bergens Tidende

En skildring av en enkelt terning som viser fem prikker arrangert i et x-mønster.

Kambestad loser oss gjennom den emosjonelle berg-og-dal-banen til Marianne, en imponerende rolletolkning. Filip gjør Johan litt mer tafatt, og det er nok også som det skal være.

Bergensavisen

like-sort

En vellykket krasjlanding.

Klassekampen

like-sort

Jeg har sjelden sett en bedre skildring av et destruktiv forhold som råtner på rot, men likevel viser seg umulig å forlate.

Atrium (UiB)

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Bilder

Medvirkende

Regi: Mikael Berg I Scenografi og kostymedesign: Kari Gravklev I Lysdesigner: Arne Kambestad I Dramaturg: Morten Kjærstad

Inspisienter: Julie Bakke Kvalen og Kjell Arve Vorland  I Sufflører: Britney Elise Sudmann-Mack og Linda Oline Notøy  I Kostyme: Martha Irene Flæsland og Silje Teland Pedersen I Rekvisitter: Espen Røen og Sissel Hamre I Maskør: John Einar Hagen I Lydteknikker: Tor Endre Kalvenes

Opplev mer

Klar for «Scener fra et ekteskap»

Ingmar Bergmans kloke og humoristiske kjærlighetshistorie fortsetter å fengsle oss. Møt Mikael Berg, som har regien på «Scener fra et ekteskap».