En gruppe mennesker som smiler og sosialiserer seg, med en kvinne som holder en gitar i forgrunnen. tekstoverlegg: platons drikkegilde.

Platons drikkegilde

249

15.02.2024

Vår versjon av den legendariske kjærlighetsfesten!

På Valentinsdagen inviteres du til en musikalsk forestilling fylt med taler fra inviterte gjester, filosofiske visdomsord og hjerterå musikk. Store Scene gjøres om til en stemningsfull bar der vi sammen skal skåle for kjærligheten!

Musikkteater

Store Scene

14. februar 2024

1 time og 30 min

Sitt ved småbord på scenen eller len deg tilbake i salen. Drikke kan du kjøpe i vestibylen ved ankomst.

En gruppe mennesker som smiler og sosialiserer seg, med en kvinne som holder en gitar i forgrunnen. tekstoverlegg: platons drikkegilde.

Om forestillingen

«Platons Symposion» eller «Drikkegildet i Athen» (385 f.Kr) er en av vår kulturs mest kjente og viktigste tekster. Her beskriver Platon en sagnomsust fest der gjestene holdt taler som belyste kjærlighetens vesen. I kveldens forestilling gjenskapes festen, og vi får en helaften med Platon (Vibeke Havre) som bartender , Sokrates (Lars Jacob Holm) som stamkunde og Diotima (Anlaug Børsheim) som nattklubbsangerinne.

På gjestelisten står også Frode Grytten, Linda Eide, Daniel Mariblanca Sirmans, Brynjulf Jung Tjønn, Elio Lislerud og Solrun Toft Iversen, som setter ord på kjærligheten på ulike vis.  Anlaug Børsheim fremfører kjærlighetssanger av bl.a. Joni Mitchell, PJ Harvey og norske folketoner på fele og gitar.

På denne forestillingen kan du sitte på småbord oppe på scenen eller lene deg tilbake i salen. Drikke kan du kjøpe i vestibylen ved ankomst.

 

 

.

Dramatisering, regi: Vibeke Flesland Havre I Musiker/sanger: Annlaug Børsheim I Lysdesign: Silje Grimstad I Lyd: Gunnar Innvær I Kostymedesign: Julie Jensen I Medvirkende: Vibeke Flesland Havre, Annlaug Børsheim, Lars Jacob Holm I Gjester: Frode Grytten, Linda Eide, Daniel Mariblanca, Elio Lislerud, Brynjulf Jung Tjønn og Solrun Toft Iversen. Produsert av VFH-produksjoner i samarbeid med Det vestnorske teater og Festspillene i Bergen. 

Kjøp billetter

+ Se flere datoer