Operettekonsert på DNS

166

19.11.2021

Om forestillingen

Sjanger: Operette

Tv-kjendis og pianist Sjur Hjeltnes har med seg to stjernesangere når operettefeberen stiger mot nye høyder. Lydia Hoen Tjore fra Radøy setter den københavnske Peter Lodahl i stevne i en festlig lek med toner og ord. Her kommer du garantert i skikkelig operettestemning: Det beste fra Den glade enke, Czardasfyrstinnen, Flaggermusen og mange flere – slagerne står i kø.

Program for kvelden:

Emmerich Kálmán (1882–1953)
Csardasfyrstinnen:
Heia, in den Bergen
Aus ist’s mit der Liebe
Tanzen möcht’ ich

Piano solo

Johann Strauss d.y. (1825–1899)
Flaggermusen:
Trinke, Liebchen, trinke schnell
Mein Herr Marquis

Piano solo

Emil Reesen (1887–1964)

Farinelli:
Den som har livets mildhed søgt 

Luigi Arditi (1822–1903) 
Il bacio (Kysset)

Carl Zeller (1842–1898)
Der Vogelhändler:
Schenkt man sich Rosen in Tirol

Pause

Franz Lehár (1870–1947)
Giuditta:
Meine Lippen, sie küssen so heiss

Den glade enke:

Dann geh’ ich zu Maxim
Viljasangen
Wie eine Rosenknospe
Lippen schweigen

Piano solo

Smilets land:

Ich dank für die Huldigung … Flirten, bisschen flirten
Dein ist mein ganzes Herz
Wer hat die Liebe uns ins Herz gesenkt 

 

Les mer

Lydia Hoen Tjore

Lydia Hoen Tjore har vunnet mange priser, særlig bemerkelsesverdig er har hun gått til topps i sin klasse i Ungdommens musikkmesterskap fire ganger på rad – i 2006, 2008, 2010 og 2012.

Den unge sopranen, Lydia Hoen Tjore, kommer fra Radøy, nord for Bergen. Allerede som 13-åring ble hun tatt opp i Griegakademiets talentprogram, for så å fortsette med sangstudier i en alder av 17 år i København under Susanna Eken ved Det kongelige danske musikkonservatorium og Operaakademiet. Hun hadde sin debut i roller som Zerlina i Don Giovanni ved Den Norske Opera & Ballett, hvor hun også har gjort en rekke andre roller med Adina i Elskovsdrikken og Micaela i Carmen som de viktigste. Mozarts operaer ligger henne nær og hun har sunget både Susanna, Despina, Donna Elvira og Barbarina i Italia ved ulike festivaler der. Denne sommeren har hun sunget Donna Anna i Don Giovanni hos Opera Østfold med stor suksess.

Lydia Hoen Tjore har vunnet mange priser, særlig bemerkelsesverdig er har hun gått til topps i sin klasse i Ungdommens musikkmesterskap fire ganger på rad – i 2006, 2008, 2010 og 2012. Og i år er hun en av fire norske sangere som er valgt ut til de innledende rundene (som starter 14. august) i Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse 2021.

Hun gjester Bergen Nasjonale Opera for første gang.

Peter Lodahl

Den lyriske tenoren Peter Lodahl kommer fra Det Kongelige Teater i København for å spille sjarmøren Danilo i Den glade enke 2.0 våren 2022.

Den danske tenoren Peter Lodahl er uddannet på Det Kongelige Musikkonservatorium i Århus og på Operaakademiet i København.

Han startet sin solistkarriere ved Operaen i Kiel, hvor hans første roller bl.a. var Don Ottavio i Don Giovanni, Percy i Anna Bolena og Cassio i Otello. Deretter utvidet han sitt repertoar på Komische Oper i Berlin, hvor han sang ledende roller som Rodolfo i La bohème, Tamino i Tryllefløyten, Almaviva i Barberen i Sevilla og Renaud i  Glucks Armide.

Lodahl har siden 2009 vært tilknyttet Det Kongelige Teater i København. Han har også gjestet flere av verdens ledende operahus og konsertsaler, som Festspielhaus Salzburg, Concertgebouw i Amsterdam, Hamburgische Staatsoper, La Monnaie i Brussel og Teatro Real Madrid.

Siden høsten 2019 er Peter Lodahl også musikksjef for symfoniorkesteret Copenhagen Phil, etter tre år som festivaldirektør for CPH Opera Festival. Fra høsten 2021 synger Peter Lodahl rollen som Danilo når Det Kongelige Teater i København har premiere på Den glade enke 2.0 i regi av Kasper Holten. Og våren 2022 kommer han til Bergen for å synge samme rolle her.

Sjur Hjeltnes

Pianisten og humoristen Sjur Hjeltnes er kjent fra opptredener over hele landet. Særlig er han kjent som den sprudlende pianisten i tv-programmet Eides Språksjov.

Hjeltnes er klassisk skolert fra Griegakademiet og Ecole Normale de Musique i Paris, og hans repertoar spenner fra Deep Purple til Fartein Valen. Ved Den Nationale Scene var han kapellmester og skuespiller i 2011, og året etter fikk han sitt eget show på Logen Teater. Siden 2014 har han samarbeidet med Linda Eide i en rekke humoristiske produksjoner. Allerede i 2006 vant han Komiprisen sammen med Nordic Tenors. Mer ukjent er at han er utdannet kantor og vikarierer regelmessig som kirkeorganist.

Sjur Hjeltnes debuterer ved Bergen Nasjonale Opera ved denne konserten.

Medvirkende

Lydia Hoen Tjore / Sopran
Peter Lodahl / Tenor
Sjur Hjeltnes / Piano

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2 300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.