search

Kjærlighetens Antarktis

201

«Gjør med meg hva du vil»

... sier kvinnen til morderen i Sara Stridsbergs teaterstykke «Kjærlighetens Antarktis» Stridsberg har dramatisert sin egen roman med samme navn som kom ut til svært gode kritikker i 2019. Stykket får nå urpremiere på DNS.

Om forestillingen

Av: Sara Stridsberg
Oversatt av Monica Aasprong og Annika Silkeberg
Regi: Annika Silkeberg
Sjanger: Drama
Varighet: TBA

«Kjærlighetens Antarktis» er en litterær fantasi over en kvinne som ble drept og partert før hun fylte 30. Som barn ser hun lillebroren drukne, hun blir heroinmisbruker og prostituert, blir forelsket, føder og mister to barn – for så å bli myrdet av en mann som hele sitt liv har ventet på å voldta, fornedre og drepe en kvinne. I forestillingen ser vi den døde følge livet til sine nærmeste etterlatte mens hun forteller sin egen historie.

Les mer

Historien virvler seg frem mot øyeblikket ved sjøen der forbrytelsen skjer.

«Kjærlighet er som snø, den kommer og svøper verden i sitt lys, så forsvinner den.»

Stykket kaster oss mellom himmelhøye, sakrale bilder og bekmørke bestialiteter. Det handler om lengsel etter å gi opp, å gi slipp. Og om det motsatte: å elske, å prøve å holde fast, selv når en vet en vil miste alt.

«Jeg ser meg selv ligge under trærne, styrtet i gjørmen. Han sitter på huk og ser på meg, han rører ved blåmerket på strupen min, det ser ut som en sommerfugl har landet der.»

Sara Stridsberg skildrer grensegangene mellom galskap, forelskelse, raseri, sorg og rus med poetisk elektrisitet og presisjon. Med en språklig kraft som sprenger både bøker og teaterscener, slår hun gnister av selv den mørkeste materie.

Stridsberg er en av Nordens mest betydningsfulle samtidsforfattere. Hun ble tildelt Nordisk råds litteraturpris for Drømmefakultet i 2007, og har siden utgitt en rekke kritikerroste verker og vært medlem av Svenska Akademien. I 2019 fikk hun Sveriges Radios Romanpris for Kjærlighetens Antarktis. Hennes teaterhjem er Dramaten i Stockholm, der hun netttopp hadde urpremiere på bestillingsverket Sårad engel. Husregissør på DNS, Annika Silkeberg, har tildigere hatt regi på Stridsberg Beckomberga – ode til min familie, og gir seg altså nå i kast med «Kjærlighetens Antarktis».

Kjøp billetter

Medvirkende

Se alle medvirkende

Regissør og scenograf: Annika Silkeberg | Originalmusikk: Fredrik Arsæus Nauckhoff |Arne Kambestad |Dramaturg: Idun Vik

Gavekort

Gi teatermagi i gave! Du bestemmer selv beløpet du vil gi.

Nyhetsbrev

Få rykende fersk informasjon og de beste tilbudene først.

Teatertjommi

For deg mellom 18 og 30 år. Forestillinger til 50 % rabatt, og mer!