Grafisk plakat med to kvinner med et stilisert overlegg av rosa og røde toner, inkludert et symbol for kvinnelig empowerment.

Kim F

19

13.01.2019

Om forestillingen

Av: Audny Chris Holsen og Marius Leknes Snekkevåg
Sjanger: Drama
Varighet: Ca. 1 og 30 minutter uten pause

«Kim F» er en fortelling om kjærlighet, men også om undertrykkelse, opprør og feiring. Det handler om kampen for å få leve det livet man ønsker og troen på at verden kan gå framover.

Få kvinner har hatt like stor betydning for så mange mennesker som Karen-Christine Friele. Skipsrederdatteren fra Fana var den første i Norge til å stå frem offentlig som homofil og kjempet for å få fjernet straffelovsparagrafen 213 og homofili som en psykisk diagnose. Bak lå årevis med lobbyvirksomhet og hardt arbeid. Siden har Frieles sterke og tydelige stemme banet vei for kjærligheten. Etter partnerskapsloven ble innført i 1993, var Kim Friele og hennes Wenche Lowzow det første paret ut.

Les mer

Sammen med Teater Innlandet lager vi nå en forestilling som gir oss tilbakeblikk på Kim Fs lange liv, på viktige vendepunkt både det personlige og politiske plan.

For Kim F er også en fortelling om Norge. Hvem var vi for 70 år siden, og hvem er vi i dag? Historien om de homofile og lesbiskes rettigheter er også historien om en nasjon der ordet likeverd fortsatt ikke betyr det samme for alle.

«Ikke alle kan stå på barrikadene. Ikke alle kan demonstrere. Men alle burde bli helter i sitt eget liv og leve sant.»

En samproduksjon mellom Teater Innlandet og DNS

Urpremiere i Teaterkjelleren 15. desember 2018

terning-6-sort

««Kim F» er viktig teater og et gripende monument over Karen Christine Friele og kampen for homofiles verdighet. Linn Løvvik gjenskaper fyrverkeriet Kim Friele, motet, staheten og utholdenheten som forandret Norge.»

Bergensavisen

En skildring av en enkelt terning som viser fem prikker arrangert i et x-mønster.

«Det dette stykket gjør tydelig for oss, er at i et demokrati er det viktig med gode rollemodeller. Her er ikke bare Kim, men også dem som kjempet kampen sammen med henne, gode rollemodeller for oss alle»

Bergens Tidende

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Bilder

>

Medvirkende

Av: Audny Chris Holsen og Marius Leknes Snekkevåg | Regi: Audny Chris Holsen | Scenograf og kostymedesigner: Kristin Bengtson | Lysdesigner: Arne Kambestad

Opplev mer

Feirer kjærlighetsforkjemperen

Den nyskrevne forestillingen «Kim F» forteller om de store milepælene i Norges homohistorie, men skildrer også den umistelige kjærligheten.

Smakebit fra «Kim F»

Kim Friele (83) har hatt stor betydning for retten til å få elske den man elsker. For første gang lages det teater basert på hennes historie. Det er blitt en fargerik forestilling som også er et viktig stykke norgeshistorie. NB! Kort spilleperiode!