Tre kvinner iført svarte skjorter står mot en vanlig bakgrunn. Den eldre kvinnen i sentrum vender fremover, mens de to andre ser bort. Tekst nederst lyder «Arne Lygre I Vårt Sted.

I vårt sted

258

En hyllest til vennskapets sårbare kraft

Astrid og Sara har nettopp møtt hverandre. De delte en sjokolade på en benk, og så ble de venner. Eva har tatt en pause fra sitt lange vennskap med Astrid, men nå kommer hun tilbake, og oppdager at Sara har kommet til. Sara og Eva blir rivaler om Astrids vennskap, og sammen former de tre et ustøtt felleskap.

Drama

Teaterkjelleren

6. september

TBA

Annen info

Tre kvinner iført svarte skjorter står mot en vanlig bakgrunn. Den eldre kvinnen i sentrum vender fremover, mens de to andre ser bort. Tekst nederst lyder «Arne Lygre I Vårt Sted.

Om forestillingen

 «I vårt sted» av Arne Lygre går tett på disse vennskapene og deres familierelasjoner. Kvinnene i stykket tør å være både hudløse og brutalt åpne. Hva kan man tillate seg innenfor rammen av et vennskap? Er vennskapet et tryggere rom enn familien?

«I vårt sted» er en hyllest til vennskapets sårbare kraft, og en utforskning av de tre kvinnenes identitet og relasjoner. Astrid, Sara og Eva er usikker på hvilke krav de kan stille til hverandre, hvilke behov de har for hverandre og hvordan de håndterer å være den en annen har behov for. Det handler også om å kunne kjenne seg igjen i en annen og bli til gjennom den andres blikk, og den underliggende frykten for å være utbyttbar, velges bort, bli alene.

+ Les mer

Dramatiker Arne Lygre er oversatt til over tjue språk og iscenesatt på scener over hele verden. I 2024 ble han tildelt både Ibsenprisen og Heddaprisen for beste scenetekst for «I vårt sted». Det er andre gang han har fått begge disse prisene. Ibsenprisen fikk han første gang i 2013 for «Jeg forsvinner», og han mottok Heddaprisen for beste scenetekst for «La deg være» i 2017

av Arne Lygre
Regi: Mari Vatne Kjeldstadli

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Medvirkende

+ Se alle medvirkende

Regi: Mari Vatne Kjeldstadli| Scenograf: Sven Haraldsson | Lysdesigner: Anne E. Bergendahl I Komponist: Guro Moe I Dramaturg: Lillian Bikset