search

Familien

170

29.10.2021

Virkelighetsteater med unge nordiske stemmer

Unge fra Grønland, Danmark og Norge møtes i grenselandet mellom virkelighet og teater for å ta for seg familien. Er familien, slik vi kjenner den, utdatert? Er det mulig å snakke om en familie på tvers av biologi, land og normer?

Om forestillingen

Regi: Anemarie Ottosen (GL), Nanna B. Butters (DK), Vibeke Havre (NO
Sjanger: Borgerteater
Varighet: Ca 1 time

Gjennom personlige fortellinger, musikk og bevegelse utforsker de seks aktørene familiebegrepet. Tenker Mia og Martin fra Grønland veldig ulikt danske Anthon og Sidse? Og har Ole og Shelmit som bor i Norge noe felles?

Sammen med scenekunstnere og lyd- og lysdesignere fra de tre landene, skaper de unge en forestilling og legger ut på turné. København, Bergen og Nuuk. Hva publikum får oppleve, vet man ikke før premiere, men vi vet at virkelighetsteater krever ærlige og modige aktører, sterke historier og høyt humør. Og her skal de begi seg inn i familien, som for mange er et minefelt.

Bakgrunnen for prosjektet er 300- årsjubileet for Hans Egedes ankomst til Grønland. Hans Egede var en norsk prest med dansk avstamming, som ble den første som misjonæren på Grønland. Det var han som grunnla kolonien Godthåb, som i dag er Nuuk, og som markerer starten på den dansk-norske koloniseringen av Grønland. For å finansiere misjon på Grønland, tilbrakte Egede flere år i Bergen der han samlet inn penger fra handelsstanden.  

 Med dette historiske bakteppet ser aktørene i forestillingen på familien som begrep, på hierarkier og maktforhold. Både på slektskap mellom de tre landene og på hver enkelt sitt forhold til familien, til normer og stereotypier. 

Kjøp billetter

Bilder

Medvirkende

Konsept og iscenesettelse: Anemarie Ottosen (GL), Nanna B. Butters (DK), Vibeke Havre (NO) I Scenografi: Mari Watn (NO) I Lysdesign og teknisk avvikling: Katja Andreassen (DK) I Lyddesign: Gunnar Innvær (NO) I Produsent   Sine Sværdborg (DK)

Medvirkende: Mia Bertha Stella Nukaaraq Lyberth (Gl) Martin Josefsen (GL) Anthon Thams (DK), Sidse Schunck (DK) Ole Marius Støle (NO), Shelmith Øseth (NO)

Et samarbeid mellom dns&, ZeBU teater, Bergen Borgerscene og Anemarie Ottesen