Featured Video Play Icon

Det blåser på månen

Det blåser på månen

198

28.12.2022

En eventyrlig teateropplevelse på Store Scene i høst!

Kom og opplev denne barneforestillingen full av fantasifulle karakterer, scenemagi og rampestreker. Nå til spesialpris ut året - kun kr 150.

To skuespillere kledd i lunefulle kostymer med røde parykker, uttrykker overraskelse mot et teatralsk bakteppe med en måne, og promoterer et show med tittelen "det blåser på månen" til en spesialpris på 150 kr.

Om forestillingen

Av: Eric Linklater
Ny dramatisering av Kristofer Grønskag
Sjanger: Barneforestilling
Anbefalt fra 7 år
Varighet: Ca to timer inkl. pause

Tvillingsøstrene Dina og Mina får høre at de er slemme uansett hvor mye de prøver å la være. De er fulle av rampestreker og pisker badekaret fullt med krem, spiser seg store som ballonger, forvandler seg til kenguruer og blir bestevenner med en puma.

Når pappaen kalles inn til krig i Bombardiet for å styrte tyrannen Hulagu, får de beskjed om at nå er det ekstra viktig å være snill. Det blåser nemlig en vind på månen som kan blåse rett inn i hjertet på en. Og da må man passe seg. For hvis det er en ond vind som blåser, så blir man slem. Og da forblir man slem i lang, lang tid.

Les mer

Dina og Mina får vite at pappaen blir tatt til fange, og bestemmer seg for å reise til Bombardiet for å redde ham. De får følge av primus ballarinus Casimir Corvo, og kaster seg ut i en dramatisk redningsaksjon for å fri faren fra onde Grev Hulagu som fordriver tiden med discofester på slottet der han skyter på tjenerne sine.

«Det blåser på månen» er en vill og vakker fortelling om søsterskap, frihet og hvordan man av og til må være litt slem og ulydig for å gjøre godt. En eventyrlig teateropplevelse full av fantasifulle karakterer, scenemagi og rampestreker.

Forestillingen er basert på den britiske barneboka «Det blåser på månen» av Eric Linklater, i en helt ny dramatisering av dramatiker Kristofer Grønskag. Regi er ved Hildur Kristinsdóttir, som har markert seg med en rekke visjonære forestillinger for barn og unge, blant annet gjennom serien Klassikere for kids. Dette er første gang hun gjester DNS. 

Kjøp billetter

Spesialpris ut året – kun kr 150 for alle billettyper!

+ Se flere datoer

Bilder

Medvirkende

Se alle medvirkende

Dramatisering: Kristofer Grønskag | Regissør: Hildur Kristinsdóttir | Scenograf: Katja Ebbel | Komponist: Alf Lund Godholt | Lys – og videodesigner: Oscar Udbye | Koreograf: Magnus Myhr | Dramaturg: Idun Vik

Skuespillere (rollenavn)
Thomas Bipin Olsen (Dina), Katrine Dale/(Mina), Pål Rønning (Frøken Pugg / Hulagu), Svein Harry Schöttker – Hauge (Casimir Corvo / Skinkerud), Susann Bugge Kambestad (Gribbenille / Pumaen), Emilia Roosmann / Vibeke Flesland Havre (Mor / Bakeren / Tjener), Irene Waage (Far / Konstabel Kølle / Tjener) og Jon Ketil Johnsen (Skrible Skravlesen / Pastor Bjellesen/Tjener) Reny M. Gaassand Folgerø (understudy)

Inspisient: Julie Bakke Kvalen| Rekvisitør: Espen Røen, Frode Præstegård | Maskør: Jim Robin Skorpen | Kostymeansvarlig: Martha Irene Flæsland | Sceneteknisk ansvarlig: Tommy Antonio Johnsen I Lydtekniker: Tor Endre Kalvenes | Lysmester: Dag Tømmerbakke | Påkleder: Nina Holvik I Sufflør: Linda Oline Notøy 

Gavekort

Gi teatermagi i gave! Du bestemmer selv beløpet du vil gi.

Nyhetsbrev

Få rykende fersk informasjon og de beste tilbudene først.

Teatertjommi

For deg mellom 18 og 30 år. Forestillinger til 50 % rabatt, og mer!