search

Cabaret

Cabaret

87

20.06.2020

Verdens beste musikal!

Wilkommen! Bienvenue! Du er herved invitert til en underholdende og grenseløs kveld i 30-tallets Berlin. Den forførende suksessmusikalen «Cabaret» rommer glitrende shownummer med kjent musikk, er breddfull av begjær og har en skarp brodd. Mange har rett og slett kalt den verdens beste musikal.

Om forestillingen

Regi: Nina Wester
Sjanger: Musikal
Varighet: Ca 2 t og 30 min inkl pause

 

 

Berlin er en sydende metropol ved inngangen til 30-årene. Den fascinerende og fordomsfrie byen tiltrekker seg kunstnere i alle sjangre. Nattklubbene er fristed for utsvevelser, fristelser og nytelser – dampende oaser som står i sterk kontrast til de ulmende politiske kreftene som begynner å få fotfeste. For i sidegatene har nazismen begynt å spire. Motsetningene spisser seg og får store konsekvenser for menneskene vi møter i forestillingen.

Den unge forfatteren Cliff Bradshaw er på jakt etter inspirasjon, og blir betatt av det heftige nattelivet på Kit Kat Club. Blant fristelser av begge kjønn, finner han den sjarmerende kabaret-stjernen Sally Bowles, som han raskt innleder et forhold til. Vi gripes også av kjærlighetsforholdet mellom den aldrende pensjonatsfruen og hennes jødiske hjertevenn i denne sterke historien.

På Store Scene rulles det ut sjokkrosa silke og blodrøde tepper – flørtende musikere, frekke dansere og helstøpte hovedroller er klare for å ta imot deg i Kit Kat Club.

Les mer

Regissør for forestillingen er Nina Wester, som har arbeidet på teaterhus både i Norge og i Sverige. Hun griper ofte fatt i politisk aktuelle tema.  Med seg har hun et sterkt team på scenografi, koreografi og musikk.

Sally Bowles spilles av Ida Holten Worsøe, som har gjort store musikalroller bl.a. på Oslo Nye Teater og Hålogaland Teater. Her ble hun også nominert til Heddaprisen for sin tolkning av Sally Bowles i 2007. Sammen med et knippe av DNS’ erfarne skuespillere, 6 dansere og 7 musikere skal hun bergta bergenspublikum denne våren.

Takk til Kiyoshi Yamamoto som er kunstneren bak det rosa bakteppet til plakaten. Dette er en del av verket “Valores”

Kjøp billetter

Medvirkende

Av: Fred Ebb, John Kander og Joe Masteroff | Oversettelse: Ragnar Olsen | Regissør: Nina Wester | Scenograf, maske- og kostymedesigner: Daniel Åkerström-Steen | Koreograf: Sofia Södergård | Musikalsk ansvarlig: Helge Lilletvedt | Lysdesigner: Anne Elisabeth Bergendahl | Dramaturger: Anna Berg/Morten Kjerstad | Dansere: Sofia Södergård, Kenny Svensson, Vilde Opeide, Gina Ranheim Bjerkan, Elise Berg-Hansen og Nora Ullert | Musikere: Jan Kåre Hystad, Helge Lilletvedt,Øystein Knaus Fosshagen, Ole Jacob Hystad, Hans Marius Andersen, Halvor Folgerø og Ivar Thormodsæter

Opplev mer

Ida prøver Cabaret-kostymer

Cabarets Ida Holten Worsøe prøver ut de fargerike og stilfulle kreasjonene til kostymedesigner Daniel Åkerström Steen.

Forførende musikk

Fra februar til juni blir Store Scene omgjort til 30-tallets Kit Cat Club i Berlin. Bli med på de første orkesterprøvene til “Cabaret”.

Cabaret – første prøve på Store Scene

Cabaret inntar Store Scene.

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere – enten én eller flere forestillinger.

Årskort

Mer for mindre! Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Teaterpakke

Gode priser på hotell og teater – fra kr 865,- per person. I samarbeid med De Bergenske.

Tettere på