search

Bjørnejegerskens bekjennelser

136

Saftig og humoristisk om sterke kvinner og skamløst begjær

Birgit Bergemoen har fått nok. Hun sier opp jobben som byråkrat, selger villaen og bilen. I hjembygden, bak bensinstasjonen, reiser hun et tempel for godhet av kjøttrød stein. I monologforestillingen som bygger på romanen med samme navn, møter vi Kjersti Elvik som den godt voksne Birgit som tar et oppgjør med sitt liv, 68-generasjonen og drømmen om å felle en bjørn.

Om forestillingen

Regi: Victoria Meirik
Sjanger: Monolog
Varighet: 1 time og 30 minutter

Birgit Bergemoen deler åpenhjertig av sine livserfaringer og tanker om kvinners seksualitet, sitt ambivalente forhold til menn og sine nederlag som mor. Byråkraten er av bjørnejegerslekt, og nå drar hun tilbake til lokalsamfunnet for å starte på nytt. Hun vil være sterk som en bjørn og vill, vakker og våt som yppersteprestinnen Enheduanna

«Bjørnejegerens bekjennelser» av Berit Hedemann er en fandenivoldsk og frodig fortelling om begjær, svik og dårlig samvittighet.

“Min ivrige, heftige navlekysser som stryker over de myke lårene mine, han er den som skjødet mitt elsker høyest”.

For 4300 år siden var Enheduanna prinsesse og yppersteprestinne i Sumer. I ettertid har det også vist seg at hun var verdens første forfatter. Sødmefylte erotiske dikt er funnet på leirtavler i Irak, og vitner om en tid der kvinner kunne vise sin lyst uten skam. Siden den gang har kvinner gjennom årtusenene lært seg å gjøre om det å begjære til det å ville bli begjært. Inspirert av Enheduanna tar Birgit et oppgjør med eget liv, og gjennom hennes bekjennelser speiles også flere generasjoners kvinnehistorie.

Samproduksjon med Teater Innlandet.

Premiere 19. mars på Lille Scene

Billetter kommer for salg i løpet av torsdag 26. november!

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Medvirkende

Regissør: Victoria Meirik |Scenografi: Kristin Bengtson | Kostymedesign: Lise Søraune | Lysdesign: Kåre Nordseth | Lyddesign: Thorleif Silkebækken |
Produsent: Ida Marie Vik

Opplev mer

Møt Onkel Vanja

Kristoffer Sagmo Aalberg spiller tittelrollen i Tsjekhovs mesterverk «Onkel Vanja», en rolle han har drømt om i mange år.

Prøveinnspurt på «Alle tiders Bergen»

Det er høyt tempo og mye som skal på plass før premieren på den humoristiske turmarsjen gjennom 950 år med bergenshistorie! Premiere 11. september på Store Scene.

Lager familiekos i førjulstiden

Den Nationale Scene inviterer til en nyskrevet forestilling med Alf Prøysens kjente julesanger.

Tettere på