search

Besøk

118

02.10.2020

Spor av Bjørneboe

Torsdag 1. oktober inviterer vi til konsert og samtale på Store Scene i anledning Jens Bjørneboe-jubileet! Inspirert av Anne Grete Preus og Finn Coren, har skuespillere og musikere laget egne musikalske tolkninger av Jens Bjørneboes tekster. Therese Bjørneboe og Margunn Vikingstad lar oss også bli bedre kjent med den myteomspunne og opprørske forfatteren.

Om forestillingen

Sjanger: Teaterkonsert & samtale
Varighet: Ca 1 time og 10 min

Jens Bjørneboe (1920-1976) var sin egen herre, som forfatter, som dramatiker – og ikke minst som samfunnsdebattant. Han hadde mange roller og et mangfoldig forfatterskap, men alltid med en markant stemme mot maktmisbruk og lydig autoritær vanetenkning. Bjørneboe var en sterk forsvarer av enkeltmennesket og særlig de mest utsatte i samfunnet. I høst ville han fylt 100 år.

Diktsamlingene til Bjørneboe har et stort spenn, og han stiller gjerne fundamentale filosofiske og religiøse spørsmål. Anne Grete Preus kalte dem «kjærtegn til det å være menneske». Selv ga hun ut «Fullmåne» med tonesatte Bjørneboe-dikt i 1988. Musikeren Finn Coren har også et album med Bjørneboes lyrikk. Til denne kvelden på Store Scene har skuespillere og musikere lyttet til disse, og skapt sine egne musikalske vandringer i Bjørneboes tekster.

Therese Bjørneboe, redaktør av Norsk Shakespearetidsskrift og datter av Jens Bjørneboe, samtaler med kritiker i Morgenbladet, Margunn Vikingstad, om den opprørske forfatterens aktualitet i dag.

Medvirkende:
Sverre Breivik
Ameli Isungset Agbota
Kim Kalsås
Gabriela Lie Garrubo
Vetle Junker Vik
Amalie Holt Kleive

Therese Bjørneboe
Margunn Vikingstad

Foto: Bjørn Aslaksen / VG / NTB

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere – enten én eller flere forestillinger.

Årskort

Mer for mindre! Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 1 900,-

Showpakke

Gjør teateropplevelsen til en helaften! Bestill billett og hotell til de rimeligste prisene.

Tettere på