En kvinne som står på en togstasjon med ordene av maneskinn grord det ingenging.

Av måneskinn gror det ingenting

246

14.05.2024

Brutalt, rått og modig om kvinnelivet

Nesten tretti år før loven om selvbestemt abort ble vedtatt i Norge, kom Torborg Nedreaas første roman «Av måneskinn gror det ingenting» og slo ned som et lyn i norsk litteratur. En brutal, rå og modig roman som skildret sider ved kvinnelivet som aldri før hadde vært skrevet om.

Drama

Malersalen

8. mars

Ca 1 time og 40 minutter (ingen pause)

En kvinne med gjennomtenkt uttrykk som ser ut i det fjerne på en togstasjon.

Om forestillingen

På jernbanestasjonen i Bergen plukker en mann opp en ukjent kvinne. I løpet av natten forteller hun puslebiter av livshistorien sin. Om forelskelsen i han som hun møter som tenåring og som aldri slipper taket. Et skjevt forhold som må holdes skjult. Et kjærlighetsliv som foregår i nattetimene, i skumringen, i måneskinnet. Små stjålne øyeblikk av lykke som brutalt ødelegges når virkeligheten inntreffer.

+ Les mer

Nesten tretti år før loven om selvbestemt abort ble vedtatt i Norge, kom Torborg Nedreaas første roman «Av måneskinn gror det ingenting» og slo ned som et lyn i norsk litteratur. En brutal, rå og modig roman som skildret sider ved kvinnelivet som aldri før hadde vært skrevet om. Den direkte og detaljerte skildringen av en selvfremkalt abort var i sin tid tabubrytende, og har siden gjort uutslettelig inntrykk på utallige lesere. Boken skildrer også en politisk og oppvåkning, og er en sterk moralsk refleksjon over hva det vil si å være et ansvarsfullt menneske.

Regissør Miriam Prestøy Lie har de siste årene markert seg gjennom en rekke kritikerroste oppsetninger, og er fra 1. januar 2024 også ansatt som Den Nationale Scenes husregissør. Til «Av måneskinn gror det ingenting» har hun med seg scenograf Tora Troe og dramaturg Idun Vik.

Med «Av måneskinn gror det ingenting» inviterer vi publikum inn i et nytt scenerom på teatret, nemlig den tidligere malersalen.

Malersalen ligger i 3.etasje og har samme inngang som Lille Scene. Teaterhuset er dessverre ikke tilrettelagt for rullestol i etasjen hvor malersalen ligger.

Av: Torborg Nedreaas
Dramatisering: Ragnhild Hilt og Torborg Nedraas, bearbeidet av Miriam Prestøy Lie.
Regi: Miriam Prestøy Lie

Kjøp billetter

Denne forestillingen er ikke inkludert i Årskort 2024.

+ Se flere datoer

Fra forestillingen

Medvirkende

+ Se alle medvirkende

Regi: Miriam Prestøy Lie
Visuel bistand: Tora Troe
Regiassistent: Mattis Månum Pettersen
Dramaturg: Idun VIk