Et vintagebilde av en ung jente som har på seg en hatt med tekstoverlegg som feirer et 10-årsjubileum.

10 år

250

01.03.2024

Ærlige, morsomme og rørende oppveksthistorier flettes sammen til jubileumsforestilling

I ti år har det blitt laget borgerteater i Bergen; unike teaterforestillinger hvor menneskene på scenen ikke er skuespillere, men er der i kraft av å være seg selv. I regi av Bergen Borgerscene har historiefortellere fra tidligere oppsetninger,  nå laget en forestillingscollage om å være ti år i verden.

Borgerteater

Lille Scene

21. februar 2023 – 29. februar 2024

Ca 1 time  (ingen pause)

Et vintagebilde av en ung jente som har på seg en hatt med tekstoverlegg som feirer et 10-årsjubileum.

Om forestillingen

Bergen Borgerscene startet som Folkets Festspillscene – et samarbeidsprosjekt mellom Festspillene i Bergen og Den Nationale Scene. Prosjektet bygget på erfaringer fra tyske og danske borgerscener der publikums egne historier danner utgangspunkt for forestillingene, og publikum er direkte medvirkende i den skapende prosessen. Rammeverket rundt forestillingene er profesjonelt på alle plan. Bergen Borgerscene har presentert sju forestillinger som er skapt etter en slik lest, og alle har gjort sterkt inntrykk og trukket nytt publikum til teatret.

I denne jubileumsforestillingen til Bergen Borgerscene blir det gjensyn med historier og fortellere fra Det var en gang et menneske, En plass i solen, Lykkeliv, Nav betaler, Familien, En motforestilling og Karantenetanker. Temaene kretser bl.a. rundt oppvekst og voksenliv, livsglede og depresjon.

 Hvis det å «vokse opp» har lært meg én ting, er det at alt forandrer seg. Om et øyeblikk kommer livet ditt til å se helt annerledes ut enn nå. Alt kommer til å endre seg; livet er flytende og formbart, i konstant bevegelse. Du kommer til å savne personen du var, og livet vedkommende levde; et enkelt liv, et liv med oversikt og stabilitet – hvorimot nå – så komplisert og usikkert alt er! Så stressende, så kaotisk. Men tenkte du ikke også slik den gangen?

Manus og regi: Vibeke Flesland Havre I Lysdesign: Silje Grimstad I Lyddesign: Gunnar Innvær I Produsent: Hjørdis Steinsvik/Syv mil I Medvirkende: Selma Sofie Norup, Elio Lislerud, Henrikke Meidell, Cornelia Glitsch, Guro Hadland, Johanne Magnus, Klaus Jørgensen, Luca Fossen, Shelmith Øseth., Vegard Sandnes Larsen, Else Corneliussen

Produseres i samarbeid med DNS. Støttet av Bergen Kommune, Sparebanken Vest og AS Bergens Teater og Dramatiske Selskab.

Kjøp billetter

+ Se flere datoer