Peter Pan foto

Fly høyt, drøm stort!

Det spares verken på krutt eller tryllestøv når heltene Wendy og Peter Pan flyr inn på Store Scene. Hvem har vel lyst til å bli voksen?

– Vi går selvsagt inn for å lage tidenes mest spennende og spektakulære Peter Pan-forestilling, sier regissør Ivar Tindberg og smiler lurt.

Strålende scenebilder

Hele teaterhuset er oppslukt i høstens store eventyr: Å gjenskape J.M Barries evigunge fortelling med en slik kraft at den treffer både barn og voksne rett i hjertet.

Svenske Rigg-Olle er kalt inn for å bistå med sikker flyvekompetanse, mens kampinstruktøren har hatt mange svette økter med det heltente ensemblet. Scenografen har ligget våken om nettene for å pønske ut magiske løsninger på ildfluesvermer og piratoppgjør. På kostymeavdelingen trylles det frem fantastiske kreasjoner og mektige lydlandskap fyller salen.  Her skal det bli uforglemmelige scenebilder og sverdskarp action, og i bunn ligger det en barsk, morsom og rørende historie om betydningen av å leke og drømme. Og om å vokse opp.

Drømmeroller

Peter Pan dukket først opp i en roman i 1902 og sto på scenen to år senere. Siden den gang har hver generasjon fått flere ulike variasjoner av historien, mens Disneys sukkersøte 1953-utgave har bitt seg fast. Høstens forestilling på Store Scene er langt fra klissete og bygger på en storslagen suksess fra England, der unge Ella Hickson tok tak i klassikeren. Hun beholdt alle de ikoniske scenene, tilførte en større dose humor og litt mer alvor, og ga Wendy mer muskler.

– Jeg var ikke i tvil da jeg leste denne utgaven – dette er virkelig et morsomt og storslagent eventyr som passer i vår tid. Det handler blant annet om hvor viktig det er å ta ansvar for seg selv og sitt eget liv, sier Ivar.

Han mener rollene som Wendy og Peter Pan er som skreddersydd til de ferske DNS-skuespillerne Kristi-Helene Engeberg og Peiman Azizpour.

Bankende hjerte

– Det er en hyllest til barndommen, den første kjærligheten, lek og fantasi, mener Kristi-Helene, som har fått stålkontroll på sverd og flyveseler. Det er Wendy som er heltinnen i denne versjonen av stykket. Det pirkes i tradisjonelle kjønnsrollemønstre med uansvarlige, evigunge gutter og pliktoppfyllende jenter. Wendy er sterk, selv om hun er svak for Peter Pan.  Her er høy puls og bankende hjerte.

Peiman er fascinert av historien om gutten som ikke vil bli voksen. Selv måtte han tidlig ta ansvar da faren døde. Han tok seg av familien i Iran fra han var 9 år. Som 17-åring kom han til Norge.

– Jeg mistet mye av barndommen min og jeg kjenner godt igjen Peter Pans lekelyst og vegring for voksenlivet. Som utdannet skuespiller får jeg jo leke mye i jobben min. Men det er også hardt arbeid. Vi vil jo gi publikum en unik opplevelse, smiler Peiman.