En gruppe mennesker ser på et dukketeater i et mørkt rom, opplyst av et søkelys.

Fantasifullt og snabelfint hageeventyr

Hvorfor er elefanten rosa? Er det alltid en elefant i enden av en snabel? Hvor er enden og hvor starter snabelen?

– Forestillingen er inspirert av de verdensberømte barnebøkene om hageelefanten Pomelo. Dette er humørfylte fortellinger som tar barn på alvor og som byr på filosofiske spørsmål for de minste, sier den anerkjente teatermakeren Dominika Minkacz-Sira.

Sammen med den sjarmerende hageelefanten, dansere fra Carte Blanche og musiker Mari Kvien Brunvoll, inviterer hun til en ny forestilling skreddersydd barn fra 0-3 år.

Lek og magi

Forestillingen er kalt «Riverso» som kommer av det engelske «reversed» – et ord som kan oversettes med oppned, vridd eller omvendt. Urpremieren er 14. september på Lille Scene. Denne gang blir vi med inn i en ekstraordinær hage. Inne i hagen blir vi del av en hemmelig verden der elefanten Pomelo leder an i en oppdagelsesferd full av overraskelser.

– Vi skal lage en fantasifull, leken og sanserik opplevelse der vi stimulerer til utforskingstrang. Barn som bare er noen måneder gamle vil få andre inntrykk enn treåringer, men her skal det være noe for alle, sier Dominika, som sammen med Open Window Theater har utviklet mange populære barneforestillinger med utgangspunkt i figurteater. Sist «Den lille store reisen» som gikk for fulle hus både på DNS og på turné.

Trygg atmosfære

I «Riverso» skal Mari Kvien Brunvoll bidra med overraskende lyder, sang og ukjente instrumenter – deriblant et magisk porselensinstrument! Ekteparet Lorenc, som til vanlig danser i Carte Blanche, har lang erfaring med å skape fysiske uttrykk for og med barn.

– Teamet vårt er alle spesielt opptatt av barn. For oss er det viktig å behandle de minste som like verdifulle som voksne og skape en trygg og koselig atmosfære. Det skaper gode rammer for fantasien og gjør teaterbesøket til en stor opplevelse for småtassene, sier Dominka.