En gruppe dansere som øver på scenen opplyst av bakgrunnsbelysning, med ordene "en motforestilling" projisert i bakgrunnen.

En motforestilling – fortellerverksted og visning

Fra mars til juni 2021 deltok en gruppe unge mennesker på fortellerverksted der de utforsket forskjellige måter å uttrykke seg på. Resultatet ble en forestilling der vi møter 10 unge mennesker og får et innblikk i deres virkelighet.

Den Nationale Scene, Bergen Borgerscene og Bergen Internasjonale Kultursenter samarbeidet om å lage en serie med fortellerverksteder for ungdom fra 16 – 20 år våren 2021. Arbeidet ble satt sammen til en forestilling som ble vist tre ganger på DNS i 2021, og ble tatt opp i igjen høsten 2022 som skoletilbud.

FORTELLERVERKSTED
Til fortellerverkstedene engasjerte vi fem frilansere, som er eksperter innen gatekunst, bevegelse, slam poesi, podkast og video. Serien ble ledet av Vibeke Flesland Havre.

24. mars: Hva er et fortellerverksted?
Alle instruktørene
7. april: Den nye normalen
Skrivekurs med Stina Ihle Amankwah fra Minotenk
14. april: Den nye fortellingen
Skrivekurs med Stina Ihle Amankwah fra Minotenk
21. april: M.O.T. – My Own Truth
Gatekunst med Naeemi Searle
28. april: M.O.T. – My Own Truth #2
Gatekunst med Naeemi Searle
5. mai: Den fysiske fortellingen
Fysisk workshop med Shelmit Øseth
12. mai: Slam Poetry
Workshop med Michael W Opara alias Doriansgrave
19. mai: Min fortelling
Podkastkurs med Sheila F. Kassim
26. mai: Ferdigstilling av gatekunst med Naeem Searle
2. juni: Ferdigstilling av podkast og koreografi

EN MOTFORESTILLING
Resultatet ble en forestilling på Lille Scene som ga et innblikk i ungdommenes forestillingsverden med tanker, idéer og drømmer. Forestillingen inneholdt elementer av dans, musikk, dikt, fortellinger og illustrasjoner som ungdommene hadde laget selv i serien med verksteder.

Med: Alexandra Umuhuza, Haagen Mæland Moe, Hannah Olsen, Henrikke Meidell, Mikael Hugaas Torgersen, Selma Sofie Norup, Sidas Ivanovas, Sunniva Lislerud, Yana Rivenes Taipe, Luca Fossen.