To menn som går utendørs, den ene gestikulerer og peker mens den andre ser oppmerksomt på.

– En historisk merkedag for Den Nationale Scene

To menn som går utendørs, den ene gestikulerer og peker mens den andre ser oppmerksomt på.

Kulturminister Abid Raja slapp i dag nyheten om at Regjeringen og Kulturdepartementet bevilger 608,4 millioner kroner til en omfattende opprustning og modernisering av Den Nationale Scene i Bergen.

Teatersjef Stefan Larsson har kjempet hardt for at nasjonalteateret i Bergen skulle få midler til å utforme det 112 år gamle bygget for fremtiden.

– I dag er jeg både rørt og glad. Dette er en fantastisk gave fra Regjeringen til hele Vestlandet og til Bergens befolkning. Nå kan publikum få fortsette å komme til dette vakre teateret og oppleve teaterkunst av ypperste klasse. Jeg vil spesielt rette en stor takk til kulturminister Abid Raja, som genuint har ønsket å få til noe for teateret og kulturbyen Bergen. Dette er en historisk merkedag for DNS, sier teatersjef Stefan Larsson.

Viktig for hele regionen
Larsson mener det er av uvurderlig betydning at en nasjon tar seg råd til å investere i en viktig kulturinstitusjon som nasjonalteateret i Bergen.

– DNS er et lokomotiv på Vestlandet innen kultur og scenekunst og er det eneste nasjonale teateret utenfor Oslo. Vi er viktig for hele regionen. Denne enormt gledelige nyheten kommer som en katapult ut av en vanskelig pandemi. Nå gleder vi oss virkelig til tiden fremover, sier Larsson.

Gleder seg
DNS tar sikte på å gå i gang med arbeidet rundt opprustingen og moderniseringen av teaterbygget på Engen så raskt som mulig. I planene ligger blant annet oppgradering av Store Scene, med dreieskive og nye seter, utbygging av Teaterkjelleren, prøvesaler, heis og tilrettelegging universell utforming m.m.

– Jeg vil sende en stor takk til min forgjenger Agnete G. Haaland, som i en årrekke kjempet for at DNS skulle få midler til å utvikle teateret. Å hvor jeg gleder meg til å ta dette vakre teateret inn i fremtiden. Det er en følelse av takknemlighet som nesten ikke går an å beskrive, jubler teatersjef Stefan Larsson.