DNS åpner igjen med knalltilbud

Etter nærmere tre uker med spillestopp kan DNS endelig åpne dørene igjen lørdag 23. januar. Først ut blir en etterlengtet premiere til glede for alle barn, «Miss Tatis Eyemba». Det feirer vi med en billettpris på kun 50 kr. i hele spilleperioden.

– Endringer skjer raskt og det er utfordrende for teateret å stenge og åpne. Men nå gleder vi oss over å kunne åpne dørene igjen lørdag 23. januar, som er så raskt det praktisk mulig lar seg gjøre. Det feirer vi med en etterlengtet premiere på «Miss Tatis Eyemba» på Store Scene lørdag ettermiddag, til kun kr. 50,- i hele spilleperioden, forteller teatersjef Stefan Larsson.

Lenge var han bekymret for at forestillingen som opprinnelig skulle ha premiere 9. januar, aldri kunne spilles.

– Det er utrolig viktig for oss å ta vare på barna midt i en pandemi som legger begrensninger på barnas fritidsaktiviteter. Derfor er det ekstra gledelig å endelig kunne tilby vårt yngste publikum dette forrykende familieshowet på Store Scene.

Jubileumskomedien «Alle Tiders Bergen» spilles på samme scene, lørdag kveld. I Teaterkjelleren spilles «Scener fra et ekteskap» igjen. Teatersjefen er glad for at Bergman-klassikeren nå får en siste spilleuke, og en verdig avslutning.

Siste mulighet til å se suksessforestillingen

Både «Alle tiders Bergen» og musikalen «Cabaret» er inne i sine siste spilleperioder. Sistnevnte er tilbake på Store Scene onsdag 27. januar.

– Jeg håper så mange som mulig får sett disse populære forestillingene før det er slutt i februar og mars, sier Larsson.

Harold Pinters «Vaktmesteren» får premiere på Lille Scene som planlagt fredag 29. januar, dog med en foreløpig begrensning på ti publikummere i salen. På Store Scene og i Teaterkjelleren har man fastmonterte seter, noe som gjør at man kan spille for henholdsvis 200 og 100 publikummere i de to salene.

De nye restriksjonene anbefaler at kun publikum bosatt i Bergen kommune kan gå i teateret. DNS oppfordrer derfor publikum til å følge denne anbefalingen, for å begrense mobiliteten i samfunnet.

– Smittesituasjonen endrer seg raskt, og det er ikke lett å planlegge. Men vi har heldigvis et forståelsesfullt og tålmodig publikum, sier teatersjefen.