Middelaldrende mann med briller smiler til kameraet.

Åpner med Cabaret!

Svenske Stefan Larsson tiltrer som teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen ved nyttår, og i dag slapp han nyheten om at det blir den populære musikalen «Cabaret» som åpner vårsesongen på Store scene

– Den forføreriske og politiske «Cabaret» mener jeg er verdens beste musikal. Den rommer fantastisk musikk, og har en engasjerende og viktig historie å fortelle. Jeg gleder meg til å invitere publikum til en erotisk, politisk og underholdende kveld på Store Scene, sier Stefan Larsson, som lanserer hele vårprogrammet 26. november.

«Cabaret» får premiere 8. februar. Regissør for forestillingen er Nina Wester, som har arbeidet på teaterhus både i Norge og i Sverige. Med seg har hun et sterkt team på scenografi, koreografi og musikk. Her blir det sjokkrosa silketepper og blodrøde gulv, og selvsagt en rekke pirrende show-nummmer.

– Dette blir Nina Westers debut som musikalinstruktør, noe jeg synes er spennende. Nina griper ofte fatt i politisk aktuelle tema. «Cabaret» skildrer Berlin ved inngangen til 30-tallet der både kunsten og seksualiteten sprengte grenser. Samtidig begynte nazismen å få fotfeste.

Nattklubbartisten Sally Bowles spilles av Ida Holten Worsøe, som har gjort store musikalroller bl.a. på Oslo Nye Teater og Hålogaland Teater. Her ble hun også nominert til Heddaprisen for rollen som Sally i 2007. Sammen med et knippe av DNS’ erfarne skuespillere, 7 musikere og 6 dansere skal hun bergta bergenspublikummet på DNS til våren.