Anmelderne imponert over Wendy & Peter Pan

Både BT og BA gir terningkast 5 til Norgespremieren på «Wendy & Peter Pan». Her kan du lese utdrag fra anmeldelsene.

Bergens Tidende sin anmelder, Charlotte Myrbråten, skriver blant annet:
«Storproduksjonen Wendy og Peter Pan er spektakulær og uten dødpunkter.(…)

Scenografien og lyssettingen av Ola Bråten er fantastisk, og bidrar til at forestillingen er langt fra ordinær. Til og med sceneskiftene er en fornøyelse å se på. Scenerommet utnyttes til det fulle, og alle nivåer og dybder tas i bruk. Det varierer effektivt i skifte av sted, med film på bakveggen.

Slik oppstår det nærmest en følelse av 3D-film og kvalme ute på piratskuten på havet, før vi plutselig befinner oss dypt inne i de frodige skoger.

Lekkert utført

Massescenene med sang, dans og slåssing er lekkert utført. Det er massevis av fabelaktig fekting og fire dansende krokodiller skaper både begeistring og redsel i salen.

Vanskelige scener er i det hele tatt elegant løst. Den intense musikken av Peter Baden kler også forestillingen og er en viktig årsak til at spenningen holder seg jevnt over.

At det også er massevis av tryllestøv i omløp, imponerende flygescener og en solid dose friske teatertriks, gjør «Wendy og Peter Pan» til et adrenalinrush.

Les hele anmeldelsen her (krever abonnement).

Bergensavisens anmelder, Kai Flatekvål, mener «Wendy & Peter Pan» har blitt en magisk forestilling som barna vil huske lenge:

«Det slår til fra første sekund, avtroppende teatersjef Agnete Haalands siste familieoppsetning, «Wendy og Peter Pan». Det er så herlig å se en sterk Wendy redde Peter Pan ut av kniper, og Kaptein Krok er årets beste på en DNS-scene så langt. (…)

Alt fra kostyme til scene er særdeles bra, og skuespillerne leker seg virkelig på
scenen.

Magi

Det er magi som utspiller seg på scenen. Det er renspikket glede som er skuespillernes røde tråd gjennom stykket. Det er også fint å se at regissør har gitt mer ukjente skuespillere hovedroller, og gitt storheter som Eirik del Barco Soleglad en mer nedtonet rolle. Det er bra, fordi man gir flere sjansen, og det er kult fordi Soleglad gjør seg, uansett hvor han blir plassert på scenen. (…)

Magien utspiller seg mellom Peter Pan og Wendy, eller for å si det helt rett; Wendy og Peter Pan. Det er en sterk Wendy regissør Ivar Tindberg har skapt her. Det er også en litt dum, ungdommelig og selvopptatt Peter Pan, der Azizpour glitrende fyller rollen slik en tror regissør vil ha den. Engeberg er trygg på Store scene. Hun er Wendy med hud og hår, og hun stråler med sin egen form for magi.

Men Kaptein Krok da, Svein Harry Schöttker Hauge er morsom. Han er akkurat så skummel og morsom det skal til for å fenge små barnsben som får lov å oppleve eventyr på DNS. Kaptein Krok stråler, og det er her sidekicken, del Barco gjør seg gjeldende. Han gjør Kaptein Krok enda større, bedre og mer morsom. (…)

«Wendy og Peter Pan» er høstens must for alle som liker magi og godt eventyr. Forfatter J. M. Barries skrev historien om den evigunge gutten Peter Pan for 117 år siden. Jeg tror han ville vært stolt av hele DNS denne lørdagen.»

Les hele BA-anmeldelsen her (krever abonnement).