search

Amdam nominert til Heddapris

Stig Amdam er nominert til Heddaprisen for sin rørende tolkning av den demenssyke André i «Far» som hadde norgespremiere på DNS i februar.

– Jeg er glad og stolt over nominasjonen! Denne rollen var en av de mest utfordrende jeg har hatt i mitt 35 år lange skuespillerliv. Det var krevende å sette seg inn i hvordan det oppleves å bli dement og ikke så mange som har opplevd det som kan dele erfaringene sine, sier Stig Amdam, som beskriver stykket «Far» av Florian Zeller som en liten perle.

Stykket hadde norgespremiere på Den Nationale Scene 24. februar med Victoria Meirik som instruktør. Tilbakemeldingene fra publikum og presse var overveldende. «Som den glemsomme André gjør Stig Amdam en rolletolkning som lenge vil bli husket. Han gjør André til en kraftfull personlighet, uttrykksfull og overbevisende», skrev blant annet Shakespeare teatertidsskrift.

Amdam er blitt nominert til den høythengende teaterprisen tidligere også – både for sin rolle i «Når det slutter å regne» og i «Ordet» begge i spilt på DNS i 2011. Han har også vakt oppsikt som dramatiker og regissør.

Årets Heddaprisvinnere blir annonsert 17. juni. De to andre nominerte i kategorien beste mannlige hovedrolle er Kristoffer Olsen for «The Book of Mormon» ved Det Norske Teatret i samarbeid med Kilden Teater og Konserthus og Hermann Sabado for «Engler i Amerika» ved Nationaltheatret.