En kvinne med langt hår ser på kameraet til venstre; teksten til høyre lyder "BERGEN DRAMATIKK FESTIVAL" og "IKKE, ET SÅNT BARN AV KRISTINE BRUSDAL (NO)" satt mot en blekgul bakgrunn.

31.08: Ikke et sånt barn

Sammen med Bergen dramatikkfestival inviterer vi til en iscenesatt lesning av et helt nytt drama om tre generasjoner kvinner.  Hva skjer når felles opplevelser lagres som vidt ulike minner?

På Lille Scene lørdag 31. august kl 17, møter vi skuespillerne Hildegun Riise, Reny Folgerø og Mie Korsbakken Christensen.

En mor, en datter og en mormor sitter side om side. Noe har skjedd. Datteren er som forvandlet. Datteren som spilte piano med bind for øynene i familiebesøk, som lærte å lese og skrive før hun begynte på skolen – nå ser hun verden i svart. Moren skjønner ikke hva hun kan gjøre. Eller hva hun har gjort.

Med lekenhet, drivende dialoger og umiddelbarhet, skildrer «Ikke et sånt barn» bindinger og stengsler i familierelasjonene som er oss nærmest. Stykket undersøker hvorvidt det vi ikke husker også er en del av oss, og om traumer kan gå i arv.

Den unge dramatikeren Kristine Brusdal skriver seg inn en tradisjon av formsterke relasjonelle dramaer, og utforsker hva som skjer når man ikke kjenner seg igjen i dem man tror man kjenner aller best.

«Ikke et sånt barn» er én av tre vinnertekster valgt ut fra Cornerstone sin åpne utlysning til Bergen Dramatikkfestival 2024, der det kom inn over 100 ulike bidrag fra på tvers av Skandinavia. Les mer om festivalen her.

Tekst: Kristine Brusdal I  Regi: Line Rosvoll I  Skuespillere: Mie Korsbakken Christensen (Datteren), Reny Folgerø (Moren), Hildegun Riise (Mormoren) I Scenografisk bistand: Maria Victoria Høvring Høeg I Produksjon: Cornerstone i samarbeid med Den Nationale Scene, med støtte fra Dramatikkens hus

Teksten er utviklet med støtte fra UNG TEKST ved Unge Viken Teater