Hvorfor er Antigone blant de mest sentrale verkene i verdens litteraturhistorie? Hva berører oss sterkest i dag, og hva kan de greske tragediene lære oss? Vi har invitert psykolog Aslak Hjeltnes og litteraturviter Ellen Mortensen til samtale på Lille DNS 29. april kl 18.
29.04: Samtale om Antigone
«Antigone» spilles for tiden på Bergen kjøtt, og med denne tragedien som utgangspunkt, har tenkere innenfor en rekke fagfelt forsøkt å si noe om ulike former for makt, etikk og kjærlighetens vesen i over to tusen år. Sofokles tekst graver dypt i menneskelig smerte, men trigger også diskusjoner om forholdet mellom menn og kvinner, barn og foreldre, stat og familie, og lovverk og uskrevne regler. Hva vil det si å være menneske? Hvordan bør vi leve?
Ellen Mortensen er en bauta innen litteratur- og kjønnsforskning i Bergen, og har en forkjærlighet for tragiske heltinner. Aslak Hjeltnes er opptatt av at psykologien skal være en arena for de store menneskelige spørsmålene. Han er ansatt ved Institutt for klinisk psykologi på UiB og har jobbet med bl.a. livsmestring, stress, lykke og autoritære ledere.
Arrangementet varer i ca 45 min og er gratis, men du må hente ut fribillett for å sikre deg plass.
I samarbeid med Bergen kvinnesaksforening