Teatersjef Stefan Larsson under lanseringen av teaterprogrammet 2020

28.04: Samarbeider om ny strømmescene

Teaterforlaget Songbird har laget et studio for å strømme innslag fra byens skuespillere og musikere, og DNS har bidratt til å realisere prosjektet sammen med bl.a. Bergen Kommune. Første live-sending er torsdag 30. april.

– Vi er glade for å kunne bidra til etableringen av Scenekunst live i regi av Songbird. Når teatret er stengt, er det fint at det lages konsepter hvor innholdet er tilpasset digitale format og hvor smittevernet er sikret.  Å samarbeide med byens kulturaktører er alltid spennende, og kanskje spesielt viktig i disse tider, sier teatersjef Stefan Larsson.

Teaterforlaget Songbird, med Julian Berntzen i spissen, har hatt flere fellesprosjekter med DNS tidligere, bl.a. «Hellemyrsfolket» og «Kristin Lavransdatter». Nå har de bygget et spesialstudio i sine egne lokaler, og herfra skal de sende direkte på Facebook og YouTube. Det er Songbird som står for programmeringen, og publikum får oppleve både scenetekster og små konserter. Først ut er Eirik del Barco Soleglad og Helge Jordal. Det skjer 30. april kl 20. Resten av menyen rulles ut etter hvert, og det vil komme innslag fra DNS nærmere sommeren.