Et svart-hvitt fotografi av en smilende mann med en vikende hårfeste.

26.08: Frode Rasmussen feirer 80 med fortellerstund

Lørdag 26. august kl 15.00 inviterer jubilanten Frode Rasmussen til en feiring av et langt teaterliv i publikumsrestauranten på DNS. Her blir det bl.a. gjenhør med noen av hans favorittekster av Dario Fo og Ibsen.

Frode Rasmussen er fremdeles en gjøgler med et unikt fortellertalent, og de siste årene har han laget diktprogram tonefulgt av sønnen Jonas Nielsen på piano. Publikum har fått bli med på stemningsfulle stunder preget av både humor, sårhet og ettertenksomhet. I anledning sin 80 års dag 27. august, har de nå satt sammen et nytt timeslangt program dagen før, med opplesning, musikk og fortellinger fra et innholdsrikt liv.

Frode Rasmussen ble elev ved Trøndelag Teater i 1966, og siden jobbet han som skuespiller både der, på Nationaltheatret, på Hålogaland teater og ved DNS. Han var sjef ved Nordland teater og det private Bergen Komedia Teater.

Frode er kjent for både sommerevy og den populære Evy’en, for sine Dario Fo-tolkninger og sentrale roller i Ibsen-stykker og greske tragedier på 80- og 90-tallet. De siste årene har han vært travel som småbarnsfar og med flere egne produksjoner.