search

21.-23.06: En motforestilling

Hvordan ser verden ut uten filter? Hvem er vi, og hva drømmer vi om? Dette er ikke en forestilling, men et innblikk i en forestillingsverden der unge voksne utforsker ulike måter å uttrykke seg på. Gjennom slam poesi, dans, lyd og bilder får vi fragmenter av nye fortellinger fortalt av de unge selv. Kom på gratis visning 21-23. juni kl 16:30.

Siden påske har ungdom mellom 16 og 19 år møttes en gang i uken på fortellerverksted der de har prøvd ut forskjellige uttrykksformer. Sammen med gatekunstneren Nimi, slampoeten Doriansgrave, danseren Shelmith Øseth, skribent Stina Ihle Amankwah og podkast-skaperen Sheila Kassim, har de skapt et et ærlig rom der de med utgangspunkt i eget liv, har jobbet med å lage nye fortellinger om fremtiden. Nå inviterer vi publikum inn i dette rommet.

«My Own Truth» (MOT) har vært et tema på samlingene. Hvilke verdier og normer skal få prege fremtiden? Arbeidet har vært ledet av scenekunstneren Vibeke Flesland Havre, som står bak Bergen Borgerscene. Vårens fortellerverksted er første del av et større prosjekt som heter «Den nye fortellingen», der ungdom er premissleverandøren for nye måter å tenke på.

«Vi er på loftet, vi er i kjelleren, ofte går vi tre meter bak eller to meter foran. Vi har en annerledes livsstil enn dere. Vi føler oss ofte misforstått. Det er som om vi snakker forskjellige språk»

Fortellerverkstedene har samlet mellom 10 og 15 ungdommer hver uke, og en gruppe av disse modige deltakerne treffer du i en «En motforestilling».

Prosjektet er et samarbeid mellom DNS, Bergen Borgerscenen og Bergen Internasjonale Kultursenter, og er støttet av Kulturtanken og Bergen Kommune/Åpne dører.

Med: Yana Rivenes Taipe, Sidas Ivanovas, Henrikke Meidell, Alexandra Umuhuza, Selma Sofie Norup, Hannah Olsen, Sunniva Lislerud, Haagen Mæland Moe, Reoa Fattah og Mikael Hugaas Torgersen