search

Utsatt: Lørdagskafé: Blant engler og demoner

SAMTALEN ER UTSATT PGA STREIK
«Engler i Amerika» inviterer deg inn til et makeløst, oppslukende teaterunivers. Få stykker har større spennvidde i menneskeskildringer, stemninger og tematikk. Hvordan gripes det rike storbyeposet an i Teaterkjelleren? Møt regissør og skuespillere på lørdagskafé.

Det er ingen liten oppgave regissør Morten Borgersen har tatt på seg når han skal lose i havn den nye iscenesettelsen av det ikoniske verket. Han tar med seg skuespillerne Kamilla Grønli Hartvig, Kristian Berg Jåtten og Kristoffer Sagmo Aalberg til en samtale om høstens store teaterhappening. Arrangementet er gratis.

Hjerteskjærende og humoristisk, realistisk og himmelsk fantasirikt – i det prisbelønte og ikoniske stykket av Tony Kushner veves åtte ulike menneskeskjebner sammen og tegner et bilde av 80-tallets Amerika.  En tid og et land preget av konservative politiske og religiøse strømninger, frykt og fordommer, men også av fargerike miljøer som feirer mangfold, frihet og kjærlighet.

«Engler i Amerika» hadde premiere på Broadway i 1993, og har siden blitt en internasjonal suksess. I 2003 ble det også laget en tv-versjon, og i miniserien spiller bl.a. Al Pacino og Meryl Streep.