Animert gutt som står på en liten planet med stjerner og himmellegemer i bakgrunnen.

Podkast: Samtale om den vesle prinsen og luftens poet

Skribentene Sandra Lillebø og Jan H. Landro har begge et stort hjerte for den vesle prinsen og hans skaper. Her er opptak av et arrangement på DNS der de belyste den fascinerende fortellingen, og filosofien og poesien den er fylt med. For prinsen snakker like mye til voksne som til barn.

Samtalen varer i ca 45 minutter og er gratis, men du må reservere fribillett via lenken.

«Det er bare med hjertet man kan se riktig, det vesentlige er usynlig for øyet», sa forfatteren Antoine de Saint-Exupéry, som skrev den berømte barneboken «Le petit prince» i 1943.

Siden den gang har fortellingen fengslet lesere i alle aldre. Samtalen mellom prinsen og piloten om hva som er viktig i livet, rommer refleksjoner rundt tema som ensomhet, vennskap, død og kjærlighet. Prinsens eventyrlige ferd mellom forskjellige planeter, er både morsom, gåtefull og tankevekkende.

Sandra Lillebø og Jan H. Landro har utgitt bøker og jobber som journalister og kritikere.

Lillebø har bodd lenge i Frankrike, og har fransk kultur som spesialfelt. Som forfatter debuterte hun som lyriker i 2011, og i 2020 kom hennes første roman «Tingenes tilstand». Hun er også teaterkritiker og frilansjournalist, bl.a. for Klassekampen.

Landro var journalist og kulturredaktør i Bergens tidende. I dag er han teateranmelder i Dag og tid, og jobber bredt på litteraturfeltet som «bokbader», foredragsholder og ikke minst som forfatter av bøker om litteratur. Før jul kom han ut med et storverk om Jon Fosse, som har oversatt manuset som brukes i forestillingen «Den vesle prinsen». Han har også interessert seg  for forfatteren Saint-Exupérys tekster.

 

Forestillingen «Den vesle prinsen» spilles på Store Scene fra 9. februar, og anbefales for alle fra skolealder og oppover.