To menn snakker med hverandre foran en blå bakgrunn.

Podkast: Lørdagskafé: Grytten & Kolsrud

Frode Grytten og Lasse Kolsrud møtte publikum i restauranten på DNS lørdag 16. mars for å dele erfaringer og gi bakgrunn til «Menn som ingen treng».

Når Frode Grytten skriver for teater, er det gjerne skuespiller og regissør Lasse Kolsrud, som iscenesetter teksten. De to står bak forestillinger som «Bikubesong», «Sånne som oss» og «Djevelen og eg». Nå er det snart premiere på en ny forestilling, og de to fortalte om prosessen og samtalte om maskulinitet, trange kjønnskategorier og en utfordrende samfunnsutvikling.  Innledningsvis leser Grytten en tekst han har skrevet som opptakt til tematikken.

 

«Menn som ingen treng» har urpremiere 6. april. Vi møter sju vanlige menn med ulike livshistorier. De er fra 19 til 63 år, og står overfor små og store problemstillinger som de deler med oss. Dette er menn som kanskje ikke ellers åpner seg om det de går og bærer på. I forestillingen prøver de sette ord på det de opplever som vanskelig og vakkert, og vi berører både smertepunkt og dyp kjærlighet. Historiene, som viser konsekvenser av utenforskap og betydning  av felleskap, flettes sammen med lyse, mørke og håpefulle låter av musikere som Tom Waits, Nick Cave og andre av Gryttens favoritter.