En eldre mann med briller, iført en stripete vest over en hvit skjorte, holder en svart hatt og smiler til kameraet. Grønt bladverk i bakgrunnen.

14.09: Konsertforestilling: Haugtussa

Denne konsertforestillingen gir en unik mulighet til å oppleve Edvard Griegs vakre musikkverk sammen med et rikt utvalg av Arne Garborgs originale tekster om Haugtussa

Lørdag 14. september kl 15:00 får vi får storslått besøk av norsk teaterlivs grand old men: Ola B. Johannessen (85). Han representerer nærmest en institusjon av skuespillerkunst for mange. Sammen med Olas unike og virtuose resitasjon av Garborgs tekster, tolker sopran Isa Katharina Gericke og pianist Thormod Rønning Kvam den musikalske Haugtussa, op. 67 av Grieg.

Det var Garborgs storslagne tekst om synske Veslemøy som i sin tid bergtok Grieg fullstendig, og som manet frem det tidløse, gripende og vakre verket Haugtussa. «Det er en helt genial bok hvor musikken egentlig allerede er komponert. Man behøver bare å skrive den ned», har Grieg selv uttalt. Syklusen inneholder noen av Griegs vakreste og mest kjente sanger.

NB! Fredag 13.09 spilles konsertforestillingen for senioruniversitetene på Store Scene. Her er det sendt ut egen invitasjon.

Ola B. Johannessen er skuespiller, regissør og teatersjef, utdannet ved Statens Teaterskole og under polske Henryk Tomaszewski. Johannessen scenedebuterte Det norske teatret, og har vært teatersjef både ved Trøndelag Teater, Den Nationale Scene, Fjernsynsteatret og ved Nationaltheatret. Han har også vært leder av Det norske Shakespeareselskap. I 2012 ble han utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk teater og scenekunst. Ola fylte 85 år i vår.

Isa Katharina Gericke er en allsidig sopran innen kammermusikk og opera. Med en spesiell forkjærlighet for Lieder og romanser har hun gjort seg bemerket med sine egenskrevne konsertforestillinger om historiske sangerinner. Isa er en etterspurt solist, programleder og formidler innen ulike konsept bygget rundt klassisk musikk. Hun er også kunstnerisk leder for Glogerfestspillene i Kongsberg.

Thormod Rønning Kvam er i ferd med å etablere seg som pianist i det unge, skandinaviske toppsjiktet. Han ble i 2023 utnevnt til Associate of the Royal Academy of Music – en utmerkelse som gis til alumni som ‘skaper en forskjell gjennom sitt profesjonelle virke’. Thormod er kunstnerisk leder for Aulaseriene, en kammermusikksatsning med konserter gjennom hele året i Universitetsaulaene i Bergen og Oslo og på kulturdestinasjonen Ramme i Hvitsten.