Kvinne som holder en paraply, stilisert med rødt duotonefilter.

08.03: Markering av Kvinnedagen på Store Scene

Sterke stemmer fra Ukraina, Iran og Afghanistan, DNS’ skuespillere og artisten Kasha, skaper en kraftfull finale på årets 8. mars. Bli med oss på Store Scene kl 20!

«Kvinner i kamp» er en rød tråd for årets 8. mars-arrangement på teatret. Tradisjonen tro inviterer DNS til en storslått markering av Kvinnedagen med tekster, taler og musikk sammen med Bergen kvinnesaksforening og Bergen sanitetsforening. På Store Scene blir det appellanter og kunstneriske innslag fra land der situasjonen for kvinner er dramatisk, og vi får bl.a. utdrag fra forestillingen «Havet tar det det ikke gir» av Sumaya Jirde Ali og «Kjærlighetens Antarktis» av Sara Stridsberg.

Kvelden får en oppløftende og energisk avslutning med artisten Kasha og dansere fra møteplassen Jung.  Det bergensbaserte talentet Rachel Kashafali, er opprinnelig fra Kongo og musikken hennes rommer elementer av afropop, neo soul, RnB.

Arrangementet varer ca 75 min og koster kr 150.

Møt bl.a.

Fatima Ayreek , teater-, figur- og filmskaper  fra Afghanistan, bosatt i Bergen siden 2021.
Tahereh Mirghafari, sosionom, veileder på NYSjanse (Kvalifiseringssenter for innvandrere), og Veiviser innvandrermiljøer, spesielt i iranske samfunnet i Bergen.
Grete Alræk Iversen, gynekolog, feltarbeider for Leger Uten Grenser og frivillig ved Helsesenter for Papirløse.
Matilde Marjala, leder for Bergen Natur & Ungdom

Arrangert av Den Nationale Scene, Bergen sanitetsforening og Bergen kvinnesaksforening i samarbeid med 8. mars initiativet og Kvinnefestivalen.