07.10: Lørdagskafé: Chaplin: Diktatoren

Vi tar pulsen på skuespiller Eirik del Barco Soleglad og regissør Peer Perez Øian når det nærmer seg premieren på «Chaplin: Diktatoren». Møt dem lørdag 7. oktober kl. 15.

De to kommer direkte fra prøve for å bli med på samtalen i publikumsrestauranten kl 15. Arrangementet er gratis, men du må reservere plass via lenken

Eirik del Barco Soleglad gir alt når han skal fremstille sitt kunstneriske forbilde på Store Scene. For i dette stykket skal han ikke bare få frem Charlie Chaplins mange ansikter på privaten – han skal også gestalte Chaplins to roller i filmen «Diktatoren»: den herskesyke despoten Hynkel og den jødiske barbereren. Nå, bare noen dager før premiere, har «del Barco» bak seg en langdistanse med bl.a. mengdetrening på tulletysk og slapstick. Hvordan ligger han an nå?

Og det er flere enn innehaveren av hovedrollen(e) som får kjørt seg i oppløpet. Med 15 medvirkende og mange sceneskift, er forestillingen «Chaplin: Diktatoren» en storsatsing med høye ambisjoner. I tråd med Chaplins eget kunstnerskap, skal forestillingen romme både ellevill komikk, skarp satire og kjærlig omtanke for det lille mennesket. Regissøren for det hele på Store Scene er Peer Perez Øian.

I denne samtalen får du vite mer om Chaplin, forestillingen, prosessen og det politiske bakteppet. Samtalen ledes av Silje Gripsrud.