Svart-hvitt delt bilde av to forskjellige menn vendt mot kameraet.

Podkast: Samtale om Chaplin: Diktatoren

Vi tar pulsen på skuespiller Eirik del Barco Soleglad og regissør Peer Perez Øian når det nærmer seg premieren på «Chaplin: Diktatoren». De to møtte publikum på lørdagskafeen før første prøveforestilling.

Eirik del Barco Soleglad gir alt når han skal fremstille sitt kunstneriske forbilde på Store Scene. For i dette stykket skal han ikke bare få frem Charlie Chaplins mange ansikter på privaten – han skal også gestalte Chaplins to roller i filmen «Diktatoren»: den herskesyke despoten Hynkel og den jødiske barbereren.

Og det er flere enn innehaveren av hovedrollen(e) som får kjørt seg i oppløpet. Med 14 medvirkende og mange sceneskift, er forestillingen «Chaplin: Diktatoren» en storsatsing med høye ambisjoner. I tråd med Chaplins eget kunstnerskap, skal forestillingen romme både ellevill komikk, skarp satire og kjærlig omtanke for det lille mennesket.

I denne samtalen med Soleglad og Peer Perez får du vite mer om Chaplin, forestillingen, prosessen og det politiske bakteppet. Samtalen ledes av Silje Gripsrud.