Featured Video Play Icon

05.09: Over Engen: Lesning

Skuespillere fra huset har valgt ut stykker de vil dele med deg! Nå inviterer de til lesning av favorittmanus i publikumsrestauranten. Først ut er «Å telle til null» av Kristofer Blindheim Grønskag.

Lesningen starter 5. september kl. 19.00 i publikumsrestauranteb. Gratis inngang, men plass må reserveres (følg lenke nederst). Baren er åpen.
Varighet: ca. 1,5 time.
Medvirkende: Knut Erik Engemoen, Marianne Nielsen, Ameli Isungset Agbota og Kristi-Helene Engeberg.

Å telle til null er bygd opp nesten som en bombe. Det begynner på scene ti og teller ned til scene null. I stykket møter man en rekke ungdommer som påvirkes av hverandres handlinger. Man møter gjengen som lager en youtube-hit på jernbaneskinnene. Man møter en ung realitystjerne og en stalker. Man møter de som har jobben med å vaske døde dyr av tog, og de som lurer fysisk utviklingshemmede Lars til å stjele fyrverkeri. Man møter en syk hund og en død ku. Alt dette, og enda mer til, utgjør det lappeteppet stykket skaper.

Å telle til null handler om mange ting. Er det for eksempel lov å ikke være konstant glad i lykketyranniet? Tør man vise hvem man egentlig er, når alt bare er fasade? Og hva skjer egentlig når man får nok? Hva skjer når man har telt til null?

Stykket ble nominert til Ibsenprisen og longlisted til Deutscher Jugendtheaterpris 2018.