Et svart-hvitt portrett av en kvinne med et kontemplativt uttrykk, delvis opplyst.

Podkast: Lørdagskafé: Kirsebærhavens hemmeligheter 

Vil du vite mer om iscenesettelsen av «Kirsebærhaven» på Store Scene? Skuespiller Ragnhild Gudbrandsen og regissør Ellen Lamm letter litt på sløret, og Tsjekhov-ekspert Ingunn Lunde gir innsikt i det rike materialet.

Her er et opptak av samtalen som ble holdt i publikumsrestauranten én uke før premiere.

Skuespiller Ragnhild Gudbrandsen forteller om hvordan de har arbeidet med Tsjekhovs berømte fortelling, og om godseierenken Ljubov Ranevskaja sitt store dilemma.

Vi møter også regissør Ellen Lamm, som for første gang arbeider i Norge. «Kirsebærhaven» er et favorittstykke, som hun lenge har ønsket å sette opp. Ellen Lamm er et velkjent navn i Sverige, hvor hun har satt opp over 40 forestillinger, særlig på Dramaten. Nylig ble hun utnevnt som kunstnerisk leder for Kungliga Operan sin avdeling for barn og unge. Lamm skaper lekne, poetiske univers og utforsker både de komiske, de smått absurde og de eksistensielle sidene ved Tsjekhovs stykke.

Professor i russisk litteratur, Ingunn Lunde, gir oss bakgrunnen til dette dramaet, som både kan sees som et familiedrama, et sosialkritisk drama og et eksistensielt drama. Stykket ble urfremført i Moskva i 1904, men aktualiserer fremdeles samtidsrelevante spørsmål

Samtalen varer i ca 40. min