En eldre mann med et kontemplativt uttrykk i et svart-hvitt fotografi.

02.05: «Hør her, Jorden» – en kveld med Rolf Jacobsens poesi

Frode Rasmussen er tilbake på gamle trakter, og har med seg utvalgte dikt av Rolf Jacobsen til Teaterbaren. Sterke og vakre ord som går rett inn i vår tid. Han får musikalsk følge av Jonas Nielsen på piano.

De to, far og sønn, har de siste årene komponert diktprogram der nyskrevet musikk underbygger tekstene til kjente norske poeter. En av deres største favoritter er Rolf Jacobsen (1907-1994). Mandag 2. mai kl 19:00 er du invitert til en times dikt og musikk i Teaterbaren i 2. etasje. Billett til kr 100 kan bestilles vi lenken.

Gjennom sitt over 50 år lange forfatterskap, ble Rolf Jacobsen en av Norges mest folkekjære lyrikere. Han skriver direkte og treffende om vårt forhold til naturen, storbyen og kjærligheten. Ikke minst skaper han vakre og humoristiske bilder gjennom språket. Vår søken etter samhørighet og sammenheng står sentralt, og Frode Rasmussen har plukket ut dikt som passer spesielt godt i vår urolige tid.

Rasmussen har et langt og innholdsrikt teaterliv bak seg. Han debuterte i 1966 og har siden arbeidet som skuespiller og regissør ved en rekke av landets teatre. Han var sjef for Bergen komedieteater og Nordland teater, og har satt opp flere egne forestillinger. Sønnen Jonas Nielsen er pianist og komponist. Denne kvelden har han skreddersydd musikk til Rolf Jacobsen-diktene.