Mari Lerberg Fossum

_1902896

Mari Lerberg Fossum

Aktuell med:

Maris scenedebut var i rollen som Sofie i Mamma Mia! på Folketeateret i Oslo.

I Sverige, hvor hun er utdannet ved Högskolan för scen och musik, (tidl. Teaterhögskolan) i Göteborg, har hun spilt Natalie i Next to Normal, Fredrica i A Little Night Music, og Clara i Stephen Sondheim’s Passion på Spira og Norrlandsopera. Hun har også medvirket som solist ved Gøteborgs Opera og med Gøteborgs Wind Orchestra.

Hjemme i Norge har hun bla. spilt roller som Belle i Skjønnheten og udyret, Valencienne i Den glade enke, Rødnissejenta i Jul i Blåfjell og Maria i Jesus Christ Superstar m.fl. Våren 2018 reiste hun på turné med Riksteateret som Dorothy i Trollmannen frå Oz, og ble nominert til årets musikalartist av Musikkteaterforum. I 2019 spilte hun en av hovedrolleinnhaveren i uroppføringen av Operetten om Mack på Hålogaland teater og i 2020, var hun med på hørespillet i Til ettertiden (sammen hver for seg) ved Oslo Nye Teater. Hun er også aktiv som stemmeskuespiller.

I 2019 var hun med på å etablere gruppa Lady Sings The Blues, en hyllest til noen av de største kvinnelige stemmene innen soul, jazz og blues.