search

Teaterhøstens gleder

Høsten på DNS 2022 er lansert!

Teater er fellesskap. Teaterkunsten skapes i fellesskap, og den oppleves i fellesskap. I høstens forestillingsprogram på DNS er fellesskapet også et stort og gjennomgående tema.

Velkommen på teateret!

På DNS høsten 2022

Premiere 15. september

Det blåser på månen

En eventyrlig teateropplevelse for barn.

Tvillingsøstrene Dina og Mina får høre at de er slemme uansett hvor mye de prøver å la være. De er fulle av rampestreker og pisker badekaret fullt med krem, spiser seg store som ballonger og forvandler seg til kenguruer.

Norgespremiere 24. november

Come from Away

Musikal basert på en utrolig, men sann historie.

Handlingen utspiller seg på Newfoundland, hvor mange fly ble omdirigert til etter angrepene på World Trade Center. I løpet av noen få timer ble byens befolkning nesten fordoblet.

Urpremiere 27. august

Havet tar det det ikke gir

Dramatikerdebut om de som flykter, og de som blir.

En direkte og nær skildring av en fluktreise over Middelhavet og videre til Norge. Forfatter Sumaya Jirde Ali gir stemme til de mange som satser alt på en ny tilværelse.

Upremiere 10. november

Kjærlighetens Antarktis

«Gjør med meg hva du vil»

… sier kvinnen til morderen i Sara Stridsbergs teaterstykke «Kjærlighetens Antarktis» Stridsberg har dramatisert sin egen roman med samme navn som kom ut til svært gode kritikker i 2019. Stykket får nå urpremiere på DNS.

Premiere 16. september

Den 25. timen

Renskåret skjebnedrama.

En gutt har begått en forferdelig forbrytelse. En kveld kommer to kvinner til institusjonen han soner på: Lederen for et forskningsprosjekt, og en prest. Denne kvelden vil forandre livene deres.

Publikumsfavoritten fortsetter

Lazarus

David Bowies siste gave til fansen med 18 av hans ikoniske låter.

Musikalen er en fortsettelse av historien om romvesenet Thomas Newton slik den blir fortalt i romanen The Man Who Fell to Earth av Walter Tevis.

Upremiere 21. mai

Morgenstjernen

Se Karl Ove Knausgårds roman på scenen for første gang.

En kveld dukker det opp en enorm stjerne på himmelen i Bergen. I løpet av noen få, skjebnesvangre dager skal det meste forandre seg.

Premiere 20. mai

Lille Eyolf

Ibsen i stjerneregissør Michael Thalheimers regi.

Hvilken plass har barna i livene våre? Og hva er det verste som kan ramme en mor og far? Stykker fra 1894 går dypt inn i livets eksistensielle spørsmål.