search

Gratulerer

74

13.10.2019

Om å være god nok akkurat som du er, selv om du er ganske ræva.

Else Kåss Furuseth inntar Store Scene med sin populære og selvironiske tabukomedie om å være raus med seg selv

Om forestillingen

Regi: Arvid Ones
Sjanger: Monolog
Varighet: Ca 1 time

Den folkekjære komikeren har hatt braksuksess med denne forestillingen hvor hun briljant mikser det absurd komiske, det såre og det selvironiske. Med sin personlige og hjertevarme stil loser hun oss gjennom en herlig terapitime.

Det siste broderen gjorde før han tok livet sitt, var å gi meg en badevekt og sa at jeg måtte gå til psykolog. Han sa at hodet mitt var en gassballong og at jeg alltid måtte trille sykkelen over fartsdumper, for ellers ville det eksplodere. Uansett, jeg har avfeid å gå til psykolog, fordi jeg i all hemmelighet har tenkt på mange av dem som går i terapi som jålete.

Se og Hør spurte: «Du har ikke tenkt på å ta livet ditt, du da?» «Nei, ikke før nå», lo jeg. Seks år etter at storebroren min døde, bestemmer jeg meg for å følge hans råd. Jeg oppsøker en psykolog, bare for å være helt sikker på at hodet ikke eksploderer.

“Gratulerer” er oppfølgeren til “Kondolerer”, en komedie om selvmord, en hyllest til livet etter å ha mistet mor og bror i selvmord. Forestillingen bidro til at Else Kåss Furuseth fikk tildelt Wenche Foss´ Ærespris i 2012.

Produsert av  Feelgood og Nationaltheatret

terning-5

«Gapskrattende komikk og dypt vemod. Det er bare å si «gratulerer» – og hipp hurra! En er fristet til å slenge på et slagord som «Else gir god helse»!»

VG

terning-5

«(…) rå og sår humor, og en selvironisk innsikt som utløser alt fra humreøyeblikk til lattereksplosjoner»

Aftenposten

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere – enten én eller flere forestillinger.

Årskort

Mer for mindre! Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 1 900,-

Showpakke

Gjør teateropplevelsen til en helaften! Bestill billett og hotell til de rimeligste prisene.

Medvirkende

Regissør: Arvid Ones

Opplev mer

En drømmeforestilling

Kamilla Wargo Brekling er regissøren bak «Plutselig står jeg igjen med meg selv i hånden og ser utover byen». Les hennes tanker om det tragikomiske sammenstøtet mellom drømmer og virkelighet.

Real Ones feirer 25 år på Store Scene

Real Ones har laget en helt spesiell jubileumsfeiring og inviterer på en reise i bandets historie på Den Nationale Scene ...

21.12: Over Engens julekonsert

Fredag 21. desember inviterer husets skuespillere til en late night-julekonsert i Teaterkjellerens kafé. Dørene åpner kl 21.30. Fri entré!