search

Gratulerer

Gratulerer

74

13.10.2019

Om å være god nok akkurat som du er, selv om du er ganske ræva.

Bruk rabattkoden ELSEHØST ved kjøp på dns.no, og se forestillingen fra kun kr 316 (ord. fra kr 395) 11. og 12. oktober. Koden legges inn i siste trinn i handlekurven, etter at dato og plasser er valgt.

Om forestillingen

Regi: Arvid Ones
Sjanger: Monolog
Varighet: Ca 1 time

Else Kåss Furuseth inntar Store Scene med sin populære og selvironiske tabukomedie om å være raus med seg selv.

Den folkekjære komikeren har hatt braksuksess med denne forestillingen hvor hun briljant mikser det absurd komiske, det såre og det selvironiske. Med sin personlige og hjertevarme stil loser hun oss gjennom en herlig terapitime.

Det siste broderen gjorde før han tok livet sitt, var å gi meg en badevekt og sa at jeg måtte gå til psykolog. Han sa at hodet mitt var en gassballong og at jeg alltid måtte trille sykkelen over fartsdumper, for ellers ville det eksplodere. Uansett, jeg har avfeid å gå til psykolog, fordi jeg i all hemmelighet har tenkt på mange av dem som går i terapi som jålete.

Se og Hør spurte: «Du har ikke tenkt på å ta livet ditt, du da?» «Nei, ikke før nå», lo jeg. Seks år etter at storebroren min døde, bestemmer jeg meg for å følge hans råd. Jeg oppsøker en psykolog, bare for å være helt sikker på at hodet ikke eksploderer.

“Gratulerer” er oppfølgeren til “Kondolerer”, en komedie om selvmord, en hyllest til livet etter å ha mistet mor og bror i selvmord. Forestillingen bidro til at Else Kåss Furuseth fikk tildelt Wenche Foss´ Ærespris i 2012.

Produsert av  Feelgood og Nationaltheatret

terning-5

«Gapskrattende komikk og dypt vemod. Det er bare å si «gratulerer» – og hipp hurra! En er fristet til å slenge på et slagord som «Else gir god helse»!»

VG

terning-5

«(…) rå og sår humor, og en selvironisk innsikt som utløser alt fra humreøyeblikk til lattereksplosjoner»

Aftenposten

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere – enten én eller flere forestillinger.

Årskort

Mer for mindre! Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 1 900,-

Showpakke

Gjør teateropplevelsen til en helaften! Bestill billett og hotell til de rimeligste prisene.

Bilder

Medvirkende

Regissør: Arvid Ones | Scenograf: Gjermund Andresen | Lysdesigner: Ida Klevstul Burdal | Kostyme: SYCO | Maskør: Eva Sharp

 

Opplev mer

Gratulerer, du lever

Med «Gratulerer» slår Else Kåss Furuseth et slag for åpenhet. Gjør deg klar for en personlig, hjertevarm og tidig terapitime. ...