To kvinner poserer tett, den ene iført en livlig rosa genser med tekst, den andre i en blågrønn og rosa hettegenser.

Alt skal brenne

156

20.03.2022

Om forestillingen

Regi: Ingrid Askvik
Sjanger: drama
Varighet: 1 time og 30 min
Passer for 14 år og eldre

Har du kjent på følelsen av å leve i en syk verden hvor alt for få setter ord ut i handling?

Minna er kompromissløs og modigere enn alle Agnes kjenner. Sammen har de to 17-åringene vilje og kraft til å kjempe for et mer klimavennlig, likestilt og inkluderende samfunn. På alle plan og med alle midler. I hvert fall Minna. Bortsett fra de dagene når mørket tar over og hun stenger seg inne. Minna vil hjelpe alle. Agnes vil hjelpe Minna.

«Alt skal brenne» er en drivende fortelling om altoppslukende vennskap og brennende pågangsmot, men også om sorg, svik og en truende tomhetsfølelse. Hva gjør du når bestevennen din slukes av mørket og du ikke strekker til?

Med miniatyr-modeller, live-kameraer og musikk rekonstruerer Agnes den siste sommeren med Minna. Langsomt mister hun kontrollen over sine egne minner og fortelling.

Urpremiere på Lille Scene 26. november.

Les mer

«Vi hadde rukket å fylle sytten, og våren holdt på å eksplodere. Det ble uutholdelig å være innendørs. Det var for mange vegger og for lite oksygen. For lite revolusjon og for mye lekser og TV og middag klokken 18. For mye leggetid og tanntråd og for lite støvler og leire».

Sofia Nordin er av Sveriges fremste barne- og ungdomsbokforfattere. Hun er blitt nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris, og skriver rått og ærlig om sterke følelser, normer, sosiale hierarkier og ensomhet.

Et diamantformet ikon med fem svarte prikker arrangert i et X-mønster inni seg.

«Sterkt og troverdig» … «De to ungdommene er forbilledlig skildret av Stine Robin Esklidsen og Emilia Roosmann. Å spille en ungdom er ikke lett, det kan fort bli stereotypt og overflatisk.»

Bergens Tidende

Ikon for en hånd som gir tommel opp.

«Sterkt om vennskap og fortvilelse.»

Bergensavisen

Ikon for en hånd som gir tommel opp.

««Alt skal brenne» er et såkalt viktig stykke, som tar på alvor samtidens ungdom-mers angst og bekymring for blant annet klimakrisa. Men uten at den blir pedagogisk eller belærende av den grunn.»

Klassekampen

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Bilder

Medvirkende

Av: Sofia Nordin
Oversettelse: Lene Stokseth | Dramatisering: Åste Marie Bjerke | Regissør: Ingrid Askvik |Scenografi/kostyme: Johanna Dahlbäck| Komponist: Stephan Meidell |Dramaturg: Idun Vik

Med: Stine Robin Eskildsen, Emilia Roosmann, Thomas Bipin Olsen og Susann Bugge Kambestad.

Inspisient: Kristine Nordby Simonsen | Kostymer: Julie Keyser og Silje Teland Pedersen | Påkleder: Nina Holvik | Maskør: Jim Robin Skorpen og John Einar Hagen | Rekvisitør: Cathrine Hopstock og Sissel Hamre | Lyd: Tor Endre Kalvense

Opplev mer

Podkast: Samtale om «Alt skal brenne»

Hør forfatter Sofia Nordin i samtale med regissør Ingrid Askvik i forkant av urpremieren på «Alt skal brenne». {{ vc_btn: ...

Podkast: Samtale om klimaangst

Klimaangst kan sees på som en sunn reaksjon på en usunn verden, men hvordan skal man håndtere bekymringen og opprettholde ...